Bisous de France! Oikaisijan bouillabaisse tehdään lämminsavulohesta.
Jos teet keiton alkupalaksi, siitä riittää hyvin jopa kahdeksalle.
Helppo bouillabaisse
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fenkolista kanta pois. Puolita ja siivuta fenkoli. Leikkaa purjosta pois uloimmat, tummanvihreät osat. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhdo kerrosten väleistä. Viipaloi purjo. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne.
- Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota fenkolia, purjoa ja cayennepippuria, kunnes vihannekset pehmentyvät eli noin seitsemän minuuttia. Lisää viini, valkosipulin kynnet ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska ja hunaja. Keitä kymmenen minuuttia.
- Lisää katkaravut ja anna niiden sulaa eli keitä vielä noin kaksi minuuttia. Soseuta kuuma keitto sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Jaa keitto lautasille. Nosta savulohi päälle. Koristele ranskankermalla ja lehtipersiljalla.
Ohjeen valmistusaineista puuttuu purjo mutta työvaiheiden kohdalla puhutaan kuitenkin purjosta.
Kiitos huomiosta, purjo löytyy nyt myös ainesluettelosta!
Johdannossa ja aineslistassa puhutaan lämminsavulohesta mutta lopuksi keittoon lisätään kylmäsavulohta, jota ei ole aineksissa
Kiitos huomiosta, varmasti kumpi vain sopii soppaan. Tämän vuoksi virhe lienee tapahtunutkin! Korjaan ohjeen.