
Punajuuririsotto kuuluu niihin ruokiin, jotka inspiroivat viikonloppuna mutta toimivat myös arkena. Jos raastat punajuuret hienoksi, ne kypsyvät samassa ajassa kuin riisikin. Vähän sitruunaa, nokare pehmeää vuohenjuustoa, ja herkku on valmis.
Punajuuririsotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Helpoimmin raastaminen käy monitoimikoneella. (Mehevät uuden sadon punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.)
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa (noin 5 minuuttia).
- Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kiehautetusta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä saman tien. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita kypsymisen aikana joukkoon timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola.
- Lisää loppu vesi kahdessa erässä ja jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
- Lisää lopuksi voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää vielä tilkka vettä.
- Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.
Kasvisliemikuutio mainittu kahdessa kohtaa, kumpi oikea?
Hei! Kiitos kommentistasi, liemikuution voi lisätä kummassa vaiheessa vain, eli mausteiden tai nesteen kanssa. Nyt mainittu tosiaan molemmissa. Korjaan kohdan!
Ei sitten kannata säikähtää, jos pissa on seuraavana aamuna punaista, et ole kuolemassa:)
Terveisin: Säikähtänyt naisystävänsä ruokkima mies
Kuvituskuvan "risotto" on kyllä liian vetistä. Risoton pitää olla kosteaa, mutta ei märkää.
Aivan mahdottoman hyvää! Kiitos!
Loistoruoka!
Olen tällä reseptillä tehnyt lukuisia kertoja. Parempaa saa hakea.
Risotto oli hyvää, mutta punajuuret eivät olleet parhaimman makuisia. Maistuivat hiukan "mullalta".