Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 470 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Punajuuririsotto kuuluu niihin ruokiin, jotka inspiroivat viikonloppuna mutta toimivat myös arkena. Jos raastat punajuuret hienoksi, ne kypsyvät samassa ajassa kuin riisikin. Vähän sitruunaa, nokare pehmeää vuohenjuustoa, ja herkku on valmis.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Punajuuririsotto

Ainekset

3-5
(500 g)
punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
8-9
dl
kiehautettua vettä
1
kasvisliemikuutio (Reformi luomu)
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1/2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
25
g
voita
1
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
50
g
juuressipsejä
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Helpoimmin raastaminen käy monitoimikoneella. (Mehevät uuden sadon punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.)
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa (noin 5 minuuttia).
  3. Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kiehautetusta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä saman tien. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita kypsymisen aikana joukkoon timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola.
  4. Lisää loppu vesi kahdessa erässä ja jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää lopuksi voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää vielä tilkka vettä.
  6. Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Kasvisliemikuutio mainittu kahdessa kohtaa, kumpi oikea?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hei! Kiitos kommentistasi, liemikuution voi lisätä kummassa vaiheessa vain, eli mausteiden tai nesteen kanssa. Nyt mainittu tosiaan molemmissa. Korjaan kohdan!

Vierailija

Ei sitten kannata säikähtää, jos pissa on seuraavana aamuna punaista, et ole kuolemassa:)

Terveisin: Säikähtänyt naisystävänsä ruokkima mies

Risottomestari

Kuvituskuvan "risotto" on kyllä liian vetistä. Risoton pitää olla kosteaa, mutta ei märkää.

Vierailija

Aivan mahdottoman hyvää! Kiitos!

Mimmioosa

Loistoruoka!
Olen tällä reseptillä tehnyt lukuisia kertoja. Parempaa saa hakea.

Leksa

Risotto oli hyvää, mutta punajuuret eivät olleet parhaimman makuisia. Maistuivat hiukan "mullalta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Satu Nurminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsaasti sieniä, joista osa soseutetaan kastikkeeseen ja osa paistetaan napakoiksi. Vienosti mausteita, loraus valkoviiniä ja kunnolla kermaa. Näistä aineksista syntyy tattipasta turkulaisravintola Tårgetin tapaan.

Kastikkeeseen käytetään herkkutattien lisäksi muitakin metsäsieniä. Voit kuitenkin valmistaa pastan myös pelkistä herkkutateista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tårgetin kermainen tattipasta

Ainekset

1
iso
sipuli
200
g
tatteja
100
g
suppilovahveroita
100
g
kantarelleja
1
rkl
oliiviöljyä
3 dl + 2
dl
kuohukermaa
3
dl
maitoa
1
dl
valkoviiniä
1 tl + 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
timjamin oksaa
Lisäksi
200
g
tatteja
2
tl
oliiviöljyä
500
g
pastaa
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele muut kuin annoksen päälle tulevat sienet. Haihduta sienistä neste kuumassa kuivassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
  2. Lisää 3 dl kermaa, maito, valkoviini, 1 tl suolaa ja pippuri. Hienonna joukkoon timjami. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa. 
  3. Soseuta sienikastike tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada se takaisin pannuun, lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä kannen alla. 
  4. Paloittele kokonaisina käytettävät tatit ja ruskista ne öljyssä. Yhdistä kastikkeeseen ja tarkista maku.
  5. Keitä pasta kypsäksi. Valuta se ja kääntele kastikkeeseen. Tarkista maku. Koristele ruoka rucolalla.
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻