
Täydellisten lohkoperunoiden juju on kevyt perunaleivitys ja pitkä paahtaminen. Kuten hyvät ranskanperunat, ne ovat rapeita pinnalta ja unelmapehmeitä sisältä. Rasvakeitin on tarpeeton!
Nämä lohkoperunat vaativat hieman askartelua ja yön verran vetäytymisaikaa, mutta maku palkitsee!
Maailman parhaat lohkoperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita valmistus edellisenä päivänä. Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa, runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, mutta säästä hieman keitinvettä. Anna jäähtyä.
- Valitse kaikkein kypsimmät lohkot ja murskaa ne haarukalla. Lisää sen verran keitinvettä, että saat kevyen puuterimaisen ”taikinan”. Kieritä loput lohkot perunataikinassa ja siirrä leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. (Älä laita lohkoja päällekkäin.)
- Seuraavana päivänä kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja lorauta öljyä päälle. Kuumenna öljyttyä leivinpaperia 5 minuuttia. Lisää perunat ja mausta suolalla. Paahda keskeyttämättä 35 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja käännä perunat. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkkaile perunoita pariin otteeseen, jotta ne eivät pala. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
Tai lohko perunat kuorineen, pyöräytä kevyesti kulhossa missä rypsi- oliiviöljyseosta. Laita leivinpaperille, päälle hiukan suolaa. 200 astetta 15- 20 min. Ja valmista.
Menee sellaisenaan tai voi dipata.
Juu kuorineen ne lohkopotut tehdään. Suola paprikajauhe murskattu valkosipuli öljy seos . Ja uuniin. Parhaita
Kohdassa 2. ei mainita kuinka monta lohkoa valitaan ja murskataan haarukalla. Ohje on neljälle ja siinä on 6 perunaa joten päättelen että 2 murskataan? Eli lopulta jää aterialle 1 peruna / syöjä?
Aika työläs ja aikaa vievä tapa tehdä lohkoperunat. Valluxin ehdottama tapa huomattavasti järkevämpi ja energiataloudellisempi.
Ehdottomasti voisulaa...tai voi/oliiviöljyseosta....ei ainakaan rypsiöljyä 😁
Leivityksestä: perunalohkoja voi aluksi murskata leivitystä varten vaikka muutaman, koska seosta voi tehdä lisää tarpeen mukaan. Määrää ei ole ohjeessa mainittu, koska perunat ja lohkot ovat erikokoisia ja sekä ohuella että paksummalla leivityskerroksella saa reseptin laatijan mukaan hyvän lopputuloksen.
Miksei käytetä perunajauhoja, joka on valmiiksi puuteria?
Pakko taas ihmetellä ihmisten käsityskykyä tai vain pakottavaa halua puhua ohi aiheen. Otsikossa lukee maailman parhaat lohkoperunat, ja selväksi tehty että tässä on nyt erikoinen (vähän monimutkaisempikin) tapa tehdä perunoita, niin sitten kommenteissa aletaan jaaritella, mikä on järkevin tai energiataloudellisin tapa tehdä ne. Tai jakaa omia tuiki tavallisia lohkoperunaohjeita. Ihan vain tämän rasittavan nettikeskustelukulttuurin takia tekee mieli kokeilla tuota vaikeaa reseptiä, toivottavasti tulee hyvää.
Maailman paras on se mikä on kaikkein työläin. Täytyisiköhän perunalajikkeenkin olla mieluiten jossain tietyssä paikassa tiettyyn kuunvaiheen aikaan kasvatettua...
En välttämättä tänään vielä tiedä, että huomenna haluan syödä lohkoperunaita.
Täten pysyn yksinkertaisemmissa valmistustavoissa jotka myös syntyvät nopeammin.