Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 282 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täydellisten lohkoperunoiden juju on kevyt perunaleivitys ja pitkä paahtaminen. Kuten hyvät ranskanperunat, ne ovat rapeita pinnalta ja unelmapehmeitä sisältä. Rasvakeitin on tarpeeton!

Nämä lohkoperunat vaativat hieman askartelua ja yön verran vetäytymisaikaa, mutta maku palkitsee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 35 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Maailman parhaat lohkoperunat

Ainekset

6
isoa
Rosamunda-perunaa
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
Päälle
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistus edellisenä päivänä. Kuori ja leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi. Keitä kiehuvassa, runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta, mutta säästä hieman keitinvettä. Anna jäähtyä.
  2. Valitse kaikkein kypsimmät lohkot ja murskaa ne haarukalla. Lisää sen verran keitinvettä, että saat kevyen puuterimaisen ”taikinan”. Kieritä loput lohkot perunataikinassa ja siirrä leivinpaperin päälle jääkaappiin yöksi. (Älä laita lohkoja päällekkäin.)
  3. Seuraavana päivänä kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille ja lorauta öljyä päälle. Kuumenna öljyttyä leivinpaperia 5 minuuttia. Lisää perunat ja mausta suolalla. Paahda keskeyttämättä 35 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja käännä perunat. Jatka paahtamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkkaile perunoita pariin otteeseen, jotta ne eivät pala. Ripottele pinnalle sormisuolaa.

Kommentit (9)

ValluX

Tai lohko perunat kuorineen, pyöräytä kevyesti kulhossa missä rypsi- oliiviöljyseosta. Laita leivinpaperille, päälle hiukan suolaa. 200 astetta 15- 20 min. Ja valmista.
Menee sellaisenaan tai voi dipata.

Kiite

Juu kuorineen ne lohkopotut tehdään. Suola paprikajauhe murskattu valkosipuli öljy seos . Ja uuniin. Parhaita

Vierailija

Kohdassa 2. ei mainita kuinka monta lohkoa valitaan ja murskataan haarukalla. Ohje on neljälle ja siinä on 6 perunaa joten päättelen että 2 murskataan? Eli lopulta jää aterialle 1 peruna / syöjä?

Vierailija

Aika työläs ja aikaa vievä tapa tehdä lohkoperunat. Valluxin ehdottama tapa huomattavasti järkevämpi ja energiataloudellisempi.

Tuulikka

Ehdottomasti voisulaa...tai voi/oliiviöljyseosta....ei ainakaan rypsiöljyä 😁

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Leivityksestä: perunalohkoja voi aluksi murskata leivitystä varten vaikka muutaman, koska seosta voi tehdä lisää tarpeen mukaan. Määrää ei ole ohjeessa mainittu, koska perunat ja lohkot ovat erikokoisia ja sekä ohuella että paksummalla leivityskerroksella saa reseptin laatijan mukaan hyvän lopputuloksen.

Ihmettelen vaan

Miksei käytetä perunajauhoja, joka on valmiiksi puuteria?

Sisälukutaitoa

Pakko taas ihmetellä ihmisten käsityskykyä tai vain pakottavaa halua puhua ohi aiheen. Otsikossa lukee maailman parhaat lohkoperunat, ja selväksi tehty että tässä on nyt erikoinen (vähän monimutkaisempikin) tapa tehdä perunoita, niin sitten kommenteissa aletaan jaaritella, mikä on järkevin tai energiataloudellisin tapa tehdä ne. Tai jakaa omia tuiki tavallisia lohkoperunaohjeita. Ihan vain tämän rasittavan nettikeskustelukulttuurin takia tekee mieli kokeilla tuota vaikeaa reseptiä, toivottavasti tulee hyvää. 

Vierailija

Maailman paras on se mikä on kaikkein työläin.  Täytyisiköhän perunalajikkeenkin olla mieluiten jossain tietyssä paikassa tiettyyn kuunvaiheen aikaan kasvatettua... 

En välttämättä tänään vielä tiedä, että huomenna haluan syödä lohkoperunaita.

Täten pysyn yksinkertaisemmissa valmistustavoissa jotka myös syntyvät nopeammin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmunasta, sipulista ja purkki-kikherneistä syntyy tavattoman herkullista pikaruokaa, kun niistä valmistaa tahinin ja chilin maustaman egyptiläisen salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Egyptiläinen munasalaatti

Ainekset

4
pientä sydänsalaattia tai mini romainea
4
tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
prk (à 300 g)
käyttövalmiita kikherneitä
½–1
tl
suolaa
4
kananmunaa
½
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
chilirouhetta
Tahinikastike
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljäksi lohkoksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Lohko myös tomaatit ja nosta palat salaatin joukkoon.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli kuudeksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Paista sipuleita ja kikherneitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Paista samaan aikaan toisessa pannussa tilkassa öljyä 4 kananmunaa, noin 2 minuuttia yhdeltä puolelta.

  4. Laita kikherne-sipuliseos ja paistetut munat tarjoiluastiaan salaatin päälle. Lusikoi kastike salaatille. Viimeistele salaatti lehtipersiljan lehdillä ja chilirouheella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti kypsennetty parsakaali sakeuttaa gazpachon herkullisen pehmeäksi. Raikas, kylmä keitto sopii hyvin aterian alkuun. Voit tehdä keiton hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja viilentää sen jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
pientä (noin 600 g)
parsakaalia
½
dl
vettä
1
pieni (300 g)
kurkku
1
(200 g)
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1–2
vihreää chiliä
2
rkl
kasvisfondia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4–5
dl
kylmää vettä
Lisäksi
jääpaloja

Työvaiheet

  1. Huuhdo parsakaalit ja leikkaa kannoista kuiva kohta pois. Paloittele parsakaali kulhoon ja lisää joukkoon vesi. Kypsennä kaalia mikrossa täydellä teholla kuvun alla 7–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Voit halutessasi myös höyryttää kaalia 7–8 minuuttia kiehuvan vesikattilan päälle nostetussa siivilässä kannen alla. Jäähdytä.
  2. Huuhdo ja paloittele kasvikset (poista paprikasta ja chilistä siemenet). Kumoa kaikki kasvikset monitoimikoneen kulhoon. Lisää loraus vettä ja hienonna ainekset leikkuuterällä sileäksi keitoksi. Lisää vettä tarpeen mukaan. Tarkista maku.
  3. Viilennä jääkaapissa. Tarjoa jääkylmänä alkukeittona jääpalojen kanssa.

Kommentit (0)