Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kun yhdistetään sushin ja kolmioleivän parhaat puolet, saadaan aikaan herkku, joka saa sushinystävän sukat pyörimään jaloissa. Nämä japanilaiset sushisämpylät eli onigirazut ovat vegaanisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaniset onigirazut

Ainekset

4
dl
sushiriisiä
dl
vettä
2
rkl
seesaminsiemeniä
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
Pikkelöity punakaali
2
rkl
punaviinietikkaa
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
200
g
punakaalia
Kastike
2
dl
valmista vegaanista majoneesia
½
rkl
srirachaa
Lisäksi
2
porkkanaa
1
avokado
1
ruukku
rapeaa salaattia (esim. jääsalaattia)
6
nori-leväarkkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöity punakaali. Mittaa isoon kulhoon etikka, sokeri ja suola. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja laita se kulhoon etikkaliemen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa riisin keittämisen ajan.
  2. Huuhtele riisi kylmällä vedellä kolme kertaa. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna seistä kannella peitettynä 15 minuuttia. Kiehauta riisi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kypsyä kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna riisin hautua kannen alla vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja peitä se keittiöpyyhkeellä.
  3. Paahda seesaminsiemeniä hetki kuivassa kuumassa pannussa. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää suola ja sokeri mehun joukkoon. Sekoita. Lisää mehu ja seesaminsiemenet riisiin ja sekoita. 
  4. Mausta majoneesi srirachalla. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmä.
  5. Levitä työlaudalle 30 cm x 30 cm:n kokoinen pala kelmua ja aseta leväarkki kiiltävä puoli alaspäin sen päälle. Ota kostutetuin käsin riisistä ison kananmunan kokoinen pallo ja levitä se 1 cm:n paksuiseksi vinoneliöksi leväarkin keskelle siten, että riisineliön kulmien väliin jää 2-3 cm tilaa.
  6. Sivele riisin päälle majoneesia ja kasaa muut aineet: ensin muutama viipale avokadoa, porkkanoita, salaattia ja punakaalia. Taputtele lopuksi pintaan toinen ohut kerros riisiä kostutetuin sormin. Käännä leväarkin vastakkaiset kulmat riisin päälle ja sulje paketti kirjekuoren tapaan. Kääri paketti tiukasti kelmuun ja laita se saumapuoli alaspäin vetäytymään. Tee loput paketit samalla tavalla.
  7. Anna onigirazujen vetäytyä 10 minuuttia. Poista kelmu ja leikkaa paketit terävällä veitsellä kahtia.

Kommentit (1)

Vierailija

Huippuhyvää. Lisättiin väliin vielä poketyyliin marinoitu lohi. Huippuhyvää! Maistuu myös teineille! Punakaali passasi hyvin ja avokado on aina hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Pavut saavat paahdettaessa rapsakan pinnan, mutta sisältä ne ovat kuohkeita ja meheviä. Tässä ohjeessa paahdetuista pavuista ja sitruunaöljystä loihditaan ihana pasta.

Vinkki! Paahdetut pavut ovat herkkua myös ruskistetun voin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipapupasta

Ainekset

1
prk (400 g)
käyttövalmiita pieniä valkoisia papuja (cannellinipapu)
1
prk (380 g /230 g)
käyttövalmiita isoja valkoisia papuja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
350
g
simpukkapastaa
SITRUUNAÖLJY
1
sitruunan kuori + 3 rkl mehua
2
rosmariininoksaa (1 rkl hienonnettuna)
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta pavut. Laita ne matalaan uuniastiaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynnet painamalla ne rikki veitsen lappeella, poista kuoret ja laita valkosipulit vuokaan yhdessä rosmariininoksien kanssa. Mausta ja sekoita aineet keskenään vuoassa.

  3. Nosta vuoka uuniin ja laita uunipelti vuoan päälle, niin että ilma kiertää vuokaan. Pelti suojaa uunia, jos pavut alkavat paahtamisen aikana poksua. Paahda papuja noin 20 minuuttia.

  4. Laita sillä aikaa pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  5. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon ja purista mehu. Hienonna rosmariini. Lisää öljy ja sekoita aineet keskenään.

  6. Valuta pasta. Kääntele sitruunaöljy ja pavut pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Täyteläisen kermaista, mutta vegaanista. Tässä supervuoassa loistavat lehtikaali ja puolukka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + pähkinöiden liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lehtikaalivuoka

Ainekset

1
ps (80 g)
cashew-pähkinöitä
dl
kasvikermaa
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (150 g)
lehtikaalia
1
(300 g)
purjo
4
rkl
tuoretta rosmariinia
4
rkl
kuivattua nokkosta
2
rkl
siirappia
1
tl
suolaa
4
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Ota muutama pähkinä pussista sivuun ja laita loput pähkinät ja kerma kulhoon. Anna liota vähintään 1 tunti. Lisää 2 rkl öljyä ja soseuta.

  2. Huuhtele nokkoset ja laita ne kiehuvaan veteen 1–2 minuutiksi. Siivilöi ja huuhtele.

  3. Hienonna kaalit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna 2 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kaalia ja purjoa 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu rosmariini ja nokkonen, siirappi ja suola.

  4. Laita kaalipaistos vuokaan, kaada joukkoon kermaseos, lisää puolukat ja sekoita. Laita loput pähkinät pinnalle. Paista vuokaa 180-asteissa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Olli Sallinen ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Höyrytys tekee seitanin koostumuksesta tasaisen ja tiiviin. Mausteita saa olla reilusti. Täyteläisen vegaanisen kastikkeen kanssa tarjottu seitan on herkullinen viikonloppuruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Seitan kerma-pippurikastikkeella

Ainekset

Seitan
4
dl
gluteenijauhoja
2
dl
kikhernejauhoja
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
rkl
Provencen yrttejä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
rkl
paprikajauhetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
chilijauhetta
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savuaromia
½
dl
soijakastiketta
2½–3
dl
kädenlämpöistä vettä
Paistamiseen
3
rkl
rypsiöljyä
Kerma-pippurikastike
2
rkl
margariinia
2
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kaura- tai soijakermaa
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
sinappia
1
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin seitan. Laita kulhoon jauhot, kasvisliemijauhe ja mausteet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vesi, öljy, soijakastike ja savuaromi.

  2. Lisää nestemäiset aineet jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes se on tiivis. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi palaksi ja anna levätä 5 minuuttia.

  3. Laita seitan leivinpaperipalan päälle ja höyrytä siivilässä tai höyryttimessä kypsäksi, 45–55 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä jääkaapissa.

  4. Valmista kastike. Sulata margariini pannussa. Sekoita vehnäjauhot margariinin joukkoon ja ruskista niitä noin 3 minuuttia. Lisää kerma kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon soijakastike, sinappi ja balsamiviinietikka. Lisää pippuri ja suola.

  5. Viipaloi seitan ohuiksi viipaleiksi. Paista ne pannussa öljyssä parissa erässä. Tarjoa seitan kerma-pippurikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja mummonkurkkujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kinuski valmistetaan perinteisesti kuohukermasta ja fariinisokerista, mutta sen keittäminen onnistuu myös kasvikermoista. Tässä jälkiruoassa kinuski pääsee vegaanisen pannacottan seuraan.

Vinkki: Vegaanisen pannacottan voi hyydyttää vegegelin lisäksi hyytelösokerilla. Kinuskiin käytettävän soijavispin voi puolestaan korvata kauravispillä. Kauravispit poikkeavat toisistaan hieman, joten kinuskin keittoaika voi hieman vaihdella, kuten myös valmiin kinuskin rakenne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Kookospannacotta ja vegaaninen suolakaramellikinuski

Ainekset

400
ml
kookosmaitoa
½
prk
soijavispiä (Alpro)
½
dl
sokeria
½
ps
vegegel-hyytelöimisainetta (Dr Oetker)
Vegaaninen suolakaramellikinuski
½
prk
soijavispiä (Alpro)
1
dl
fariinisokeria
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
1
dl
pähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Kaada pinnoitettuun kattilaan kookosmaito, kasvivispi, sokeri ja vegegel.

  2. Kuumenna seos nopeasti höyryäväksi.

  3. Jaa annoslaseihin ja anna jäähtyä. Nosta pannacotat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  4. Tee sillä aikaa kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä ja kiinteytyä loppuun huoneenlämmössä tai nopeuta jäähtymistä jääkaapissa. Kääntele pähkinät kinuskiin ja nosta hyytyneiden pannacottien päälle.

Kommentit (0)