Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 320 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Helpoin herkku suppiksista on pikainen uunimunakas. Sen jaksaa tehdä hyvin vaikka heti sienireissun jälkeen. Munakkaaseen sopivat hyvin myös muut pannuvalmiit metsäsienet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-uunimunakas

Ainekset

200–400
g
suppilovahveroita (ja/tai muita pannuvalmiita metsäsieniä, esim. herkku- tai kangastatteja tai haperoita)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
timjamia (tai 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna)
Munakas
4
munaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
tl
suolaa
½
dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Vuokaan
voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26–28-senttinen piirasvuoka.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kumoa ne kuumalle pannulle ja haihduta sienistä neste pois lastalla käännellen. Lisää öljy ja mausteet. Paista muutama minuutti.
  3. Vatkaa kulhossa munat, jogurtti, suola ja ruohosipuli keskenään. Sekoita osa sienistä munaseokseen ja kaada seos piirasvuokaan. Lisää loput sienet pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 18–22 minuuttia riippuen, kuinka kypsää munakkaasta haluat. Paistoaikaan vaikuttaa myös sienten määrä ja käyttämäsi vuoan koko.
  5. Anna jäähtyä hetki ja lohkaise pala lautaselle. Nauti!

Kommentit (5)

Abbal

Tätä on pakko tehdä!

Täti Stamina

Aika runsaasti suolaa, vähemmälläkin pärjää. Aion kokeilla reseptiä, mutta täytteenä käytän sienten sijaan  vihanneksia.

Kojootti

Mahdottoman hyvä resepti! Tämä päätyi vakioreseptien joukkoon.

Savosta

Muuten hyvä mutta liian vähän suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Hyvät nämä suolahuomiot, kannattaa tuunata ohjetta oman maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2679 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-yrttiriisi

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
mietoa oliiviöljyä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
kirveliä
½
ruukku
minttua
1
tlk
käyttövalmiita kikherneitä
2
ps (à 200 g)
maustamatonta valmisriisiä (tai keitettyä riisiä)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
tl
jauhettua korianteria
¾
tl
jauhettua maustepippuria
tl
sumakkia)
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  2. Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.

  3. Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.

  4. Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.

  5. Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.

Kommentit (0)