Emilia Soppa365 on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 257 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Helpoin herkku suppiksista on pikainen uunimunakas. Sen jaksaa tehdä hyvin vaikka heti sienireissun jälkeen. Munakkaaseen sopivat hyvin myös muut pannuvalmiit metsäsienet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-uunimunakas

Ainekset

200–400
g
suppilovahveroita (ja/tai muita pannuvalmiita metsäsieniä, esim. herkku- tai kangastatteja tai haperoita)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
timjamia (tai 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna)
Munakas
4
munaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
tl
suolaa
½
dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Vuokaan
voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26–28-senttinen piirasvuoka.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kumoa ne kuumalle pannulle ja haihduta sienistä neste pois lastalla käännellen. Lisää öljy ja mausteet. Paista muutama minuutti.
  3. Vatkaa kulhossa munat, jogurtti, suola ja ruohosipuli keskenään. Sekoita osa sienistä munaseokseen ja kaada seos piirasvuokaan. Lisää loput sienet pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla 18–22 minuuttia riippuen, kuinka kypsää munakkaasta haluat. Paistoaikaan vaikuttaa myös sienten määrä ja käyttämäsi vuoan koko.
  5. Anna jäähtyä hetki ja lohkaise pala lautaselle. Nauti!

Kommentit (5)

Abbal

Tätä on pakko tehdä!

Täti Stamina

Aika runsaasti suolaa, vähemmälläkin pärjää. Aion kokeilla reseptiä, mutta täytteenä käytän sienten sijaan  vihanneksia.

Kojootti

Mahdottoman hyvä resepti! Tämä päätyi vakioreseptien joukkoon.

Savosta

Muuten hyvä mutta liian vähän suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Hyvät nämä suolahuomiot, kannattaa tuunata ohjetta oman maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Masokitchen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta
Kazakstanilaista CBT:n valmistusta

Kun joulu tulla tupsahtaa taas ovelle ja kipukuulasi alkavat syyhyämään perinteisen CBT:n perään niin älä huoli! Minulla on tässä mahtava ja helppo resepti jolla kokeneemmatkin masokulinaristit saavat juhlapyhiin pientä perinteistä masomakeutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-6
Valmistusaika
3 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT

Ainekset

1
vasarayksikkö
Iso vasara (kuminuija käy myös herkemmille nyyteille)
1
rojut
Jäämuotti (mielellään omien kalleuksien mittoja imarteleva)
n. 372 kpl
mustikka
Mustikoita (mielellään kotimaisia mutta ei minkään Naapurin poimimia)
yksi
no taikina ku taikina kyllä sä tiiät
Taikina
2
kuppi
Vanilja frozen yogurt
2
teelusikka
sokeri

Työvaiheet

1. heitä rojut ja muut ainesosat tehosekoittimeen jossa on virrat päällä, mutta älä laita sekoitinta päälle. ( tämä tarjoaa mukavan jännityselementin, aivan kuten silloin pienenä isoäidin tykönä!)

2. Ota vasara (tai kuminuija) käteen ja pamputa menemään sinne tehosekoittimeen sisään. Tämän pitäisi tarjota eksoottisen kipupaletin, sillä nuijimiskivun lisäksi rojusi osuvat pohjalla oleviin sekoittimen teriin tarjoten asiantuntijoiden nimeämän combon B&S (bludgeon and slice).

3. Kun olet apinanraivolla nuijinut noin 5 minuuttia, kaada sekoittimen sisältö valitsemaasi jääpalamuottiin. Aseta muotti sisältöineen varovasti pakastimeen niin, että pystyt mukavasti odottelemaan pakastimen avoimen luukun lähettyvillä n. kolme tuntia.

4. Noin kolmen tunnin kuluttua jääpalamuotin sisällön pitäisi olla tarpeeksi kohmeessa pysyäkseen kasassa muotista irrottamisesta. Voit joko irrottaa sisällön hellästi tai riuhtaista oikein olan takaa (riippuu omasta tottumuksesta isoäidin kanssa).

5. Nyt Isoäidin perinteinen joulumustikkasolkimehujää-CBT on valmiina tarjottavaksi joulupöydässä koko perheelle! Ruoan tarjoilua helpottaa erilaiset työkalut (itse pidän taltan ja vasaran kilkatuksesta joulupöydässä eniten). Aterian aikana kannattaa vielä kuunnella joululauluklassikko Grandma got run over by a reindeer, jolloin perinteinen CBT saa lopullisen täyttymuksensä. Hyvää joulua!

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 680 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Valkosuklaakuulista pyöritelty lumilyhty on talvisen kahvipöydän suloisin syötävä koriste.

Vinkki! Tee lumilinnaa varten kolminkertainen annos valkosuklaakuulia. Kiinnitä kuulat linnaksi sulalla valkosuklaalla tai tomusokerilla, joka on notkistettu tilkalla vettä. Lyhdyn sisällä kannattaa polttaa led-tuikkua, jotta suklaa ei pääse sulamaan.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaakuulat

Ainekset

3
dl
mantelijauhetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
1
rkl
tomusokeria
ripaus
suolaa
Pinnalle
150
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita mantelijauheen joukkoon tuorejuusto, inkivääri, sokeri ja ripaus suolaa.
  2. Jaa massa kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot leikkuulaudalla. Leikkaa ne seitsemään palaan ja pyörittele palat kuuliksi.
  3. Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Nosta kuulat jääkaappiin kovettumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)