Kun karamellisoit ruusukaalit paistinpannussa, saat kaalinvihaajakin syömään niitä.
Gwyneth Paltrow'n alkuperäisessä reseptissä ei ole sokeria tai hunajaa lainkaan, mutta silti hän kutsuu lisuketta "karamellisoiduiksi brysselikaaleiksi". Karamellisointia ei kuitenkaan tapahdu ilman sokeria, joten lisäsin reseptiin ruokalusikallisen hunajaa. Ilman sokeria lisukkeen pitäisi olla "kunnolla ruskistetut brysselinkaalit". Tärkein työvaihe tässä reseptissä on se, kun paistat puolikkaita ruusukaaleja paistinpannussa. On tärkeää, ettet heiluttele etkä kääntele niitä kertaakaan ennen kuin ne ovat ruskistuneet kunnolla.
Karamellisoidut ruusukaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kattilaan reilusti vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Lisää kokonaiset ruusukaalit veteen ja keitä niitä noin 7 minuuttia.
- Valuta vesi pois ja anna kaalien viiletä hetki (vaikka pyyheliinalla, jolloin ylimääräinen vesi valuu pois).
- Leikkaa ruusukaalit kahtia.
- Kuumenna oliiviöljy ja hunaja paistinpannussa. Asettele ruusukaalit pannuun sileä puoli alaspäin ja anna niiden paistua noin 4-5 minuuttia, kunnes niiden pinta on kunnolla ruskistunut. Älä heiluttele äläkä kääntele niitä paistamisen aikana! Varo myöskin, ettei levy/kaasu ole liian kovalla, jollon pinta palaa liian nopeasti.
- Kun pinta on ruskistunut, käännä (halutessasi) kaalit ja paista vielä hetki toiseltakin puolelta.
- Siirrä valmiit kaalit laakeaan vatiin, ripottele päälle sormisuolaa, oliiviöljyä ja purista päälle hiukan sitruunaa. Voit myös lisätä yrttejä.
Voisiko avainsana olla "ruusukaali" , niin löytyisi tämäkin ohje? :)
Pauliina, pyyntösi on toteutettu! Kiitos huomautuksesta :)