Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 426 keittokirjaan.
Resepti (sovellettu) Gwyneth Paltrow (My Father's Daughter)

Kun karamellisoit ruusukaalit paistinpannussa, saat kaalinvihaajakin syömään niitä.

Gwyneth Paltrow'n alkuperäisessä reseptissä ei ole sokeria tai hunajaa lainkaan, mutta silti hän kutsuu lisuketta "karamellisoiduiksi brysselikaaleiksi". Karamellisointia ei kuitenkaan tapahdu ilman sokeria, joten lisäsin reseptiin ruokalusikallisen hunajaa. Ilman sokeria lisukkeen pitäisi olla "kunnolla ruskistetut brysselinkaalit". Tärkein työvaihe tässä reseptissä on se, kun paistat puolikkaita ruusukaaleja paistinpannussa. On tärkeää, ettet heiluttele etkä kääntele niitä kertaakaan ennen kuin ne ovat ruskistuneet kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut ruusukaalit

Ainekset

1
pakkaus
ruusukaaleja
oliviiöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
sitruunan mehu
yrttejä
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattilaan reilusti vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
  2. Lisää kokonaiset ruusukaalit veteen ja keitä niitä noin 7 minuuttia.
  3. Valuta vesi pois ja anna kaalien viiletä hetki (vaikka pyyheliinalla, jolloin ylimääräinen vesi valuu pois).
  4. Leikkaa ruusukaalit kahtia.
  5. Kuumenna oliiviöljy ja hunaja paistinpannussa. Asettele ruusukaalit pannuun sileä puoli alaspäin ja anna niiden paistua noin 4-5 minuuttia, kunnes niiden pinta on kunnolla ruskistunut. Älä heiluttele äläkä kääntele niitä paistamisen aikana! Varo myöskin, ettei levy/kaasu ole liian kovalla, jollon pinta palaa liian nopeasti.
  6. Kun pinta on ruskistunut, käännä (halutessasi) kaalit ja paista vielä hetki toiseltakin puolelta.
  7. Siirrä valmiit kaalit laakeaan vatiin, ripottele päälle sormisuolaa, oliiviöljyä ja purista päälle hiukan sitruunaa. Voit myös lisätä yrttejä.

Kommentit (2)

Pauliina Romppanen
Seuraa 
Liittynyt14.5.2014

Voisiko avainsana olla "ruusukaali" , niin löytyisi tämäkin ohje? :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Pauliina, pyyntösi on toteutettu! Kiitos huomautuksesta :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Somessa villinnyt yksinkertainen kurkkusalaatti yhdistelee uskomattoman taitavasti makeaa, hapanta ja tulista aasialaiseen tapaan. Tässä on oleellisessa asemassa päälle lusikoitava rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Koukuttava kurkkusalaatti

Ainekset

1
iso kurkku
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
seesamiöljyä
PÄÄLLE
rapeaa valkosipulia chili-öljyssä (esim. Pirkka Parhaat) tai chilihiutaleita ja öljyä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa kurkku ja puolita se pituussuunnassa. Paina hieman murskaten ison veitsen lappeella tai lihanuijalla. Leikkaa paloiksi kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Kääntele kastike juuri ennen tarjoilua kurkkuihin. Lusikoi päälle vielä rapeaa valkosipulia chiliöljyssä tai chiliöljyä ja chilihiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Lämpimästä salaatista löytyy paljon rapsakoita asioita, eikä mison aateloimaa salaatinkastiketta ole säästelty. Herkkusienten paistamisesta nouseva tuoksu herättelee hyvin ruokahalua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolini-herkkusienisalaatti

Ainekset

1
iso kerä jäävuorisalaattia
200
g
herkkusieniä
400
g
varsiparsakaaleja eli broccolineja
1
dl
suolapähkinöitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
MISO-TAHINIKASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
misotahnaa
1
rkl
tahinia
2
tl
hunajaa
3–4
rkl
vettä
LISÄKSI
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin miso-tahinikastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa keskenään. Valmis kastike on tasaista ja juoksevaa.

  2. Leikkaa jäävuorisalaatti isoiksi lohkoiksi laakealle vadille. Puhdista ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Leikkaa paksuimmat varsiparsakaalit pitkittäin puoliksi.

  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä odottamaan salaatin valmistumista.

  4. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin minuutti. Siirrä siemenet syrjään pannulta. Lorauta pannuun öljyä ja paista herkkusieniä pari minuuttia. Paista varsiparsakaaleja samaan aikaan toisella, mahdollisimman laakealla pannulla tilkassa öljyä parin minuutin ajan.

  5. Laita herkkusienet ja varsiparsakaalit vadille jääsalaatin päälle, lusikoi kastike salaatille ja viimeistele seesaminsiemenillä ja pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kasvisbursassa pihvin virkaa toimittaa marinoitu portobellosieni, jonka ”lihaisuus” yllättää. Tämä sienipihvi on varmasti ravintoloiden kasvisburgereista tuttu, mutta onnistuu helposti kotioloissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-sipulibursat

Ainekset

4
isoa portobellosientä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
pizzamaustetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KARAMELLISOIDUT SIPULIT
2
isoa sipulia
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
dl (vegaanista)
valkosipulimajoneesia eli aiolia
1
tomaatti
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Poista portobelloilta jalat.

  2. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pussiin. Puhdista sienet ja kääntele marinadiin. Marinoi vähintään 30 minuuttia, pussia välillä hölskytellen.

  3. Karamellisoi sillä aikaa sipulit. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulirenkaat ja suola. Paista keskilämmöllä usein käännellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta sipuleita! Siirrä sivuun.

  4. Grillaa portobellot (tai paista pannulla öljyssä) noin 5 minuuttia per puoli, pussiin jääneellä marinadilla sivellen.

  5. Grillaa myös öljytyt sämpylänpuolikkaat. Viipaloi tomaatti.

  6. Kokoa hampurilaiset. Pursota aiolia pohjasämpylälle, laita päälle tomaattia ja salaattia, sitten portobello ja karamellisoitua sipulia. Pursota vielä aiolia ja laita kansisämpylä päälle.

Kommentit (0)