
Kookoskerma lepyttää kaalit pehmeän herkulliseksi curryksi. Värikäs kaali-kookoscurry on vegaaniravintoloitsija Anne Saarenojan tuliainen Thaimaasta.
Kaali-kookoscurry
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kaali ohuesti. Paista kaalia kookosöljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää kookoskerma ja currytahna. Hauduta kaali pehmeäksi, noin 30 minuuttia.
- Valmistele kasvikset kaalin hautuessa. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa broccolineista ja salkopavuista kuivat päät. Paloittele kasvikset annospaloiksi. Huuhtele säilykepavut.
- Lisää kasvikset, suola ja sokeri, ja jatka kypsennystä 10 minuuttia. Maista ja lisää currytahnaa maun mukaan. Hienonna thaibasilika ruuan pinnalle.
Salkopapu voi varmaan olla myös pensaspapu, kunhan on papu, joka syödään palkoineen.
Yksikään lähikaupoistani ei myy voipapuja, enkä ole varma mitä thaibasilika edes on. Nämä voi varmaan korvata esim. valkoisilla pavuilla ja normaalilla basilikalla?
Ohje on mainio, sitä voi muutella. Pensaspapu käy mainiosti ja kun papukausi on ohi pussi pakastettuja papuja toimii yhtä hyvin. Voipavun korvaa valkoiset pavut ja jos thaibasilikaa ei löydy ruukussa, voi joukkoon silputa tavallista basilikaa.
Hyvä ohje! Tuli hyvää! 😋Lidl ainakin myy voipapuja (Butter beans). Ja salkopapu=pensaspapu. Ja tavallinen basilika ok! Ja currytahnaa voi laittaa maun mukaan, niitäkin on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja.
Onko tämä tapana syödä pelkälleen vai riisin kera?
Itse söisin tämän riisin kanssa niinkuin curryt yleensäkin, mutta tietysti pelkilteenkin käy, tai jonkun muun lisäkkeen kanssa, miten nyt itse tahtoo. Omasta mielestä kuitenkin riisi on paras lisäke, tai ehkä ohra jos tahtoo suosia kotimaista.
Tämä on hyvää