Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 606 keittokirjaan.
Ohje: Piia Pasanen Kuva: Sami Repo

Uutisankkuri Piia Pasasen helppo poropiirakka on niin hyvää, että sen takia kannatti lähteä jopa löytötavaratoimistoon.

"Poropiirakka on ollut suosikkejani 90-luvulta asti", uutisankkuri Piia Pasanen kertoo Glorian Ruoka & Viinille.

"Kerran oli katastrofi lähellä, kun melkein kadotin piirakan. Olimme menossa piknikille ja unohdimme eväskorin ratikkaan nostaessamme lastenvaunuja alas. Ratikka kirskui menemään piirakka ja kuohuviinit mukanaan.

Hyppäsin taksiin, jätin miehen ja pojan odottamaan ja lähdin eväiden perään. Liikennelaitoksen löytötavaratoimistosta tuntomerkkejä vastaan luovutettu piirakka maistui seikkailun jälkeen entistäkin paremmalta."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-12 palaa
Valmistusaika
15 + 30 + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiirakka

Ainekset

Piirakkapohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
100
g
voita
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Täyte
1/2
purjoa
1-2
rkl
voita
250
g
leipäjuustoa
100
g
kylmäsavuporoa
3
kananmunaa
2
dl
kermaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
  2. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
  3. Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
  4. Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
  5. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
  6. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.

Kommentit (6)

Vierailija

Voikohan tämän piirakan tehdä peltillä, jos esim tekee tuplana taikinan/täytteet?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Luulisin että voi tehdä pellille, mutta mieluummin korkeareunaiselle. Muna-kermaseos voi muuten hulahtaa yli...

Sepu

Tein vuosikausia tätä piirakkaa suuren yrityksen edustustilaisuuksiin ympäri Suomea. Itse lisäsin säilykepersikkaa kuutiona (suolainen poro kombo makea persikka sopii) ja pilkottua persiljaa, hauskat värit. Todella suosittu ja tykätty oli.

Vierailija

Ihan huippu vuodesta toiseen. Olen tehnyt kylmäsavulohella poron sijaan..mmmm

Vierailija

Tämä on hyyää, häätyny joka kekkehreihin tehä, helppo👍🥰😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cheddarilla mehevöitetty skonssi- leipä on ihanaa sellaisenaan teen kanssa tai keiton kaverina. Kuohukerma tekee taikinasta pehmeän ja maukkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-cheddarskonssileipä

Ainekset

100
g
voita
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
VOITELUUN
½
dl
kuohukermaa
VÄLIIN
150
g
cheddarjuustoa
24
keskikokoista salvianlehteä
PINNALLE
cheddaria
salvianlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele leipävuoka (25 cm x 11 cm).

  2. Kuutioi kylmä voi moni- toimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Käytä konetta muutaman kerran sykäyksittäin, jotta voi sekoittuu jauhoihin. Voi saa jäädä pieniksi nokareiksi. (Jos et omista monitoimikonetta, voit nyppiä ainekset muruiksi sormin.)

  3. Siirrä voi-jauhoseos kulhoon. Sekoita joukkoon kerma ja muna. Kääntele seos pehmeäksi taikinaksi. Vältä vaivaamasta taikinaa, se saa olla juuri ja juuri sekoittunut.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se käsin 15 cm x 35 cm:n levyksi. Leikkaa levy ensin pituussuunnassa puoliksi ja sitten pystysuunnassa kuuteen osaan. Taikinapaloja tulisi olla yhteensä 12.

  5. Sivele palat kermalla. Raasta pinnalle juusto ja painele päälle salvianlehtiä.

  6. Kokoa skonssileipä. Paina kaksi taikinapalaa vastakkain ja laita pala vuokaan pitkä sivu ylöspäin. Toista sama lopulla taikinalla. Sivele leivän pinta kermalla ja ripottele päälle juustoa sekä salvianlehtiä.

  7. Paista uunissa 40–45 minuuttia. Peitä leivän pinta leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

  8. Leikkaa hieman jäähtyneenä viipaleiksi. Leipä on parasta valmistuspäivänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari syntyy helpommin kuin piirakka. Se ja raikas salaatti ovat takuuvarma valinta ruokaisaksi iltapalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-pinaattipannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
litra maitoa
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
dl
sulatettua voita
LISÄKSI
1
pötkö (noin 200 g) chorizoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
60
g
babypinaattia
PÄÄLLE
150
g
raastettua manchegoa tai muuta voimakasta juustoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja kuutioi chorizo ja sipuli. Paista chorizoa pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sipuli ja jatka pari minuuttia. Lisää babypinaatin lehdet ja pyöräytä tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sekoita chorizo-pinaattiseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen pizza eli bianco on mainio alunen broccolinille. Sinihomejuusto sopii lisättäväksi sekä ennen uunia että vasta sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza bianco

Ainekset

TAIKINA
25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
oliiviöljyä
1
luomusitruunan kuori hienoksi raastettuna
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
400
g
varsiparsakaaleja (broccolini)
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
n. 6
dl
rucolanlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Yhdistä ricotta, ranskakerma ja suola. Halkaise broccolinit ja pyörittele öljyssä.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli ne ohuiksi pizzapohjiksi (Ø noin 25 cm) erillisille leivinpapereille.

  4. Laita tyhjä pelti uuniin. Lusikoi ricottaseosta pizzapohjalle, asettele broccolineja ja ripottele pähkinöitä päälle. Liu’uta pizza varovasti leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pizza on kypsä. Tee samoin loput pizzat.

  5. Murustele sinihomejuustoa ja ripottele rucolaa kuuman pizzan päälle. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on pizza bianca uskokaa nyt!