Uutisankkuri Piia Pasasen helppo poropiirakka on niin hyvää, että sen takia kannatti lähteä jopa löytötavaratoimistoon.
"Poropiirakka on ollut suosikkejani 90-luvulta asti", uutisankkuri Piia Pasanen kertoo Glorian Ruoka & Viinille.
"Kerran oli katastrofi lähellä, kun melkein kadotin piirakan. Olimme menossa piknikille ja unohdimme eväskorin ratikkaan nostaessamme lastenvaunuja alas. Ratikka kirskui menemään piirakka ja kuohuviinit mukanaan.
Hyppäsin taksiin, jätin miehen ja pojan odottamaan ja lähdin eväiden perään. Liikennelaitoksen löytötavaratoimistosta tuntomerkkejä vastaan luovutettu piirakka maistui seikkailun jälkeen entistäkin paremmalta."
Poro-leipäjuustopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Nypi voi ja tuorejuusto jauhoseokseen. Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia ennen piirasvuokaan painelua.
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuullota purjoa pannussa voissa 5 minuuttia.
- Leikkaa leipäjuusto ja poro kuutioiksi.
- Sekoita munat kermaan ja mausta seos pippurilla.
- Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija noin 26 cm). Levitä purjo, juusto ja poro pohjalle ja kaada päälle muna-kermaseos.
- Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana.
Onko pakko kittailla kuohuviiniä piirakan kanssa???
Voikohan tämän piirakan tehdä peltillä, jos esim tekee tuplana taikinan/täytteet?
Luulisin että voi tehdä pellille, mutta mieluummin korkeareunaiselle. Muna-kermaseos voi muuten hulahtaa yli...
Tein vuosikausia tätä piirakkaa suuren yrityksen edustustilaisuuksiin ympäri Suomea. Itse lisäsin säilykepersikkaa kuutiona (suolainen poro kombo makea persikka sopii) ja pilkottua persiljaa, hauskat värit. Todella suosittu ja tykätty oli.
Ihan huippu vuodesta toiseen. Olen tehnyt kylmäsavulohella poron sijaan..mmmm
Tämä on hyyää, häätyny joka kekkehreihin tehä, helppo👍🥰😋