Käyttäjä123 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.

Ihanan vaniljaisessa piirakassa yhdistyvät kuohkea pohja, pehmeä täyte ja rapea murupinta, eikä erillistä kastiketta tarvita!

 

 

Annoksia
16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen mustikkamurupiirakka

Ainekset

Pohja
250
g
maitorahkaa
1
muna
vajaa 1,5
dl
öljyä
1
dl
maitoa
2,5
dl
sokeria
5,5
dl
jauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
o,5
l
mustikoita
1
pkt
vaniljavanukasta
Muruseos
1
dl
sokeria
100
g
voita
1,5
dl
jauhoja

Työvaiheet

Lisää leivinjauhe jauhoihin. Sekoita muut ainekset keskenään, ja lisää mukaan jauhoseos. Levitä taikina syvälle uunipellille, ja käytä tarvittaessa jauhoja apuna, sillä taikina jää aika kosteaksi.

Vaniljavanukkaan kanssa voi hifistellä mielensä mukaan, itse käytän kaupasta saatavia ”lisää vain maito” -versioita. Kääntele mustikat vaniljavanukkaan sekaan, ja levitä täyte taikinapohjalle.

Nypi muruseoksen ainekset, ja ripottele täytteen päälle.

Paista piirakkaa 180 asteessa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit (2)

Käyttäjä22
Seuraa 
Liittynyt28.4.2014

Testasin ja toimii! Pitää vaan malttaa odottaa, että jäähtyy (ei muuten ihan helppoa)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Mari, varovaisesti siellä, mikään ei tee niin kipeää kuin marjojen polttama suu!

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kurpitsaletut ovat ihana aamiaisherkku suoraan Amerikasta. Kookossokeri, leseet ja hiutaleet tekevät niistä perinteisiä terveellisemmät. Voit valmistaa samasta taikinasta myös vohveleita.

Annoksia
28 kpl
Valmistusaika
2 h + kurpitsasoseen valutus
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsaletut

Ainekset

kg
kurpitsaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua maustepippuria
Taikina
6
kananmunaa
2
dl
kookossokeria
1
dl
kaurahiutaleita
dl
spelttijauhoja
1
dl
vehnäleseitä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasooda
½
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
oliiviöljyä
Paistamiseen
voita tai kookosöljyä tai niiden sekoitusta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet ja lankamainen rihmasto pois. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita kurpitsa pellille kuoripuoli ylöspäin. Kaada pellille 1½ cm vettä. Paahda kurpitsaa uunissa 1 h 15 minuuttia tai kunnes se on niin pehmeä, että voit helposti pistää haarukalla kurpitsan kuoren läpi.
  2. Anna kurpitsan jäähtyä hetki ja vedä kuori pois. Soseuta sisus sauvasekoittimella. Laita sose siivilään ja valuta vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. (Tarvitset 5 dl kurpitsasosetta). Lisää vaniljasokeri ja mausteet soseeseen.
  3. Vatkaa kananmunat ja kookossokeri paksuksi vaahdoksi. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Lisää loput kuivat aineet jauhettuihin kaurahiutaleisiin ja kääntele seos munavaahtoon. Kääntele kurpitsasose, maito ja öljy varovasti taikinaan, sekoita tasaiseksi.
  4. Sulata rasva lettupannussa. Paista taikinasta keskilämmöllä kullanruskeita ja kiinteitä lettuja. Tarjoa letut vaahteransiirapin ja kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)