Ihanan vaniljaisessa piirakassa yhdistyvät kuohkea pohja, pehmeä täyte ja rapea murupinta, eikä erillistä kastiketta tarvita!
Vaniljainen mustikkamurupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Lisää leivinjauhe jauhoihin. Sekoita muut ainekset keskenään, ja lisää mukaan jauhoseos. Levitä taikina syvälle uunipellille, ja käytä tarvittaessa jauhoja apuna, sillä taikina jää aika kosteaksi.
Vaniljavanukkaan kanssa voi hifistellä mielensä mukaan, itse käytän kaupasta saatavia ”lisää vain maito” -versioita. Kääntele mustikat vaniljavanukkaan sekaan, ja levitä täyte taikinapohjalle.
Nypi muruseoksen ainekset, ja ripottele täytteen päälle.
Paista piirakkaa 180 asteessa 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!
Testasin ja toimii! Pitää vaan malttaa odottaa, että jäähtyy (ei muuten ihan helppoa)
Mari, varovaisesti siellä, mikään ei tee niin kipeää kuin marjojen polttama suu!