
Kondensoidun maidon ja tuorejuuston yhdistelmä on superherkullinen. Kun siihen yhdistetään vielä passiohedelmän kirpeys, ei näitä paloja jää jäljelle yhtään.
Passiohedelmä-juustokakkupalat
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Murskaa keksit. Yhdistä keksimuru voin kanssa. Laita leivinpaperi vuokaan (esim. 24 x 32 cm). Painele keksiseos vuokaan ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Vatkaa tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja vatkaa, kunnes seos muistuttaa kermavaahtoa. Halkaise passiohedelmät ja kaiva sisällä oleva siemenseos kulhoon. Lisää puolet passiohedelmien sisuksista ja sitruunamehu juustovaahtoon. Levitä seos keksipohjalle. Lusikoi loput passiohedelmien siemenet koristeeksi pinnalle. Peitä kelmulla ja laita viileään vähintään 6 tunniksi.
- Tarjoa kakku hedelmien kanssa.
Kokeilin reseptiä ja lopputulos oli maistuva. Harmikseni huomasin kuitenkin, ettei kuorrutteessa ole mitään hyytyvää tekijää, ja kermavaahdon kaltainen kuorrute vain valuu pois kakun päältä. Lisäsin itse jonkin verran liivatetta, mutta lopputulos oli silti valuva ja esimerkiksi tarjoillessa valmiiksi leikatut palat eivät olleet kaunis näky. Lisäksi olisi hyvä merkitä, kuuluuko reseptissä käyttää sokeroitua vai karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Tämä on tosi hyvää, nam! Täyte vaan ei minulla onnistunut, jouduin laittamaan liivatetta. Pohjaan laitoin voin sijasta hiukan mangososetta.