klo 12:27 | 28.11.2019

Kolmen juuston jauhelihapizza on todellista lohturuokaa! Kiitos valmistaikinan, valmista tulee alle puolessa tunnissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Nopea kolmen juuston jauheliha-pannupizza
Ainekset
1 valmis
(600 g)
pizza-kit (sisältää taikinan ja tomaattikastikkeen)
öljyä
1
valkosipulinkynsi
Täyte
400
g
sika-nautajauhelihaa
2
tl
pizzamaustetta
2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
suolaa
2
dl
parmesaania raastettuna
1½
dl
mozzarellaraastetta
1½
dl
sinihomejuustomurua
1
ruukku
tuoretta basilikaa
Päälle
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Hiero oliiviöljyä valurautapannuun. Kuori valkosipulinkynsi ja pyöritä kynttä pannun pohjalla ja reunoilla. Kauli valmistaikina auki ja jaa kahteen osaan. Leikkaa taikinasta pannun kokoiset pohjat ja painele taikina voideltuun pannuun.
- Paista jauheliha pannulla ja mausta pizzamausteella, valkosipulijauheella ja suolalla.
- Raasta parmesaani. Levitä puolet tomaattikastikkeesta pohjalle ja ¾ dl revittyä mozzarellaa, ¾ dl sinihomejuustomurua ja ½ dl parmesaania. Levitä päälle puolet jauhelihasta ja ½ dl parmesaania. Ripottele päälle basilikanlehtiä. Paista noin 8 minuuttia. Toista sama toisen pizzan kanssa. Lorauta päälle öljyä ja koristele tuoreella basilikalla.
Voitteko pikkuhiljaa lopettaa tuon lohturuoka-termin viljelyn, ihan kuin Suomessa ei olisi jo tarpeeksi ylipainoisia lohturuokailijoita.
Minuakin ärsyttää "lohturuoka". Kuka tarvitsee ja miksi lohdutusta lähes joka aterialla? Kannattaisi hakea apu muualta kuin ruoasta. "Mättö" on toinen inhokkisana. Se jotenkin vielä halveksii ruokaa.
"lohturuoka" on varmaan se oikeutus julkaista kuva rasvapannusta lihoineen. Normaalistihan kaikki syövät vain avokadoja ja erilaisia luomusalaatteja.