Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Voileipäkakku päivittyi juuri tälle vuosikymmenelle! Tarjoile avokadolla pehmitetty kahden mädin kakku kuohuviinin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 min + noin 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahden mädin kakku

Ainekset

Pohja
150
g
hapankorppuja
75
g
voita
1/2
tl
kuminaa
Täyte
100
g
kirjolohenmätiä
100
g
siianmätiä
5
liivatelehteä
2
dl
vettä
1
pieni punasipuli
1
avokado
1
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
kuohukermaa
1
prk (150 g)
smetanaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha hapankorput. Sulata voi. Yhdistä hapankorppu ja voisula murumaiseksi seokseksi. Mausta kuminalla. Peitä irtopohjaisen vuoan (Ø noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele korppuseos tiiviisti pohjalle.
  2. Valuta mädit tiheässä siivilässä.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadot. Hienonna tilli.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita sipuli, avokado ja tilli vaahtoon. Lisää smetana, suola ja pippuri.
  5. Purista sitruunan mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatteet yksitellen kuiviksi, lisää kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää mädit ja sekoita hellävaroen. Kaada seos piiraspohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kommentit (12)

Riitta Kivi
Seuraa 
Liittynyt3.3.2016

Näyttää hienolta, mutta en yhtään pidä liivatteista. Voiko mitenkään tehdä ilman?

Vierailija

Käytä vegaanista agar agaria. Ksantaanikin hyydyttää, mutta sitä pitäis käyttää tooosi paljon. Agar sgar on tehty levästä ja se mielestäni sopus tosi hyvin. Mädinkin voit vaihtaa csviartiin, joka on vegaanista mätiä. T

Vierailija

Siis: Sopis ja Caviartiin..

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moi Riitta,

jos et halua käyttää hyydyttämisaineita, kokoa kakku laseihin yhden hengen annoksiksi. Painele lasien pohjalle hapankorppuseosta ja lusikoi päälle mätivaahtoa.

Jos nimeomaan liivate tökkii niin agar agar ja vegegel toimivat.

Kesällä juhlat

Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Isoja juhlia varten pitää tehdä paljon etukäteen pakkaseen, niin kestäiskö tämä n. kuukauden pakastamisen samalla tavalla kuin makeat hyydykekakut?

Tumppi

Ehdotuksia millä mädin voisi korvata?

Vierailija

Tässähän ei ole mitään muuta uutta kuin avokado, jota minä en kyllä tuohon laittaisi.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Olen tehnyt vastaavaa ja mädin voi hyvin korvata hienonnetulla kylmäsavu- ja/tai graavilohella  - viipaleet vain pienemmiksi kuutioiksi.

PLS

tortilla española

Ei tarvi liivatteen kanssa leikkiä tai leipiä tahi keksejä murennella kun tekee

Tortillakakun kinkkutäytteellä tai espanjalaisen perunamunakaskakun savulohitäytteellä.

Molempien ohje löytyy Googlaamalla.

Vierailija

Katsokaapa Suvun suosikkivoileipäkakku -resepti löytyy ihan tällä haulla !

Olen tehnyt sen vuosia kalaversiona eli lämmin/kylmäsavulohta kinkun tilalle, basilican tilalle tilliä !

On muuten herkkua !

Mielestäni mitään leivonnaisia joissa on paljon maitotuotteita ei kannata pakastaa!!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kesän juhlia suunnittelevalle: jos haluat pakastaa kakun, mäti pitäisi löytyy tuoreena, sillä sitä ei voi pakastaa uudestaan. Kakussa on paljon maitotuotteita, joiden rakennetta pakastaminen ei imartele. En ehkä suosittelisi tämän kakun pakastusta!

Käyttäjä6662
Seuraa 
Liittynyt30.11.2017

Tämän varmaankin voi tehdä ns terriininä, jättää pohjan pois, vuoraa pitkän mallisen vuon ja sitten hyytymään. Sopii geliaalikolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.