Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Voileipäkakku päivittyi juuri tälle vuosikymmenelle! Tarjoile avokadolla pehmitetty kahden mädin kakku kuohuviinin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 min + noin 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Kahden mädin kakku

Ainekset

Pohja
150
g
hapankorppuja
75
g
voita
1/2
tl
kuminaa
Täyte
100
g
kirjolohenmätiä
100
g
siianmätiä
5
liivatelehteä
2
dl
vettä
1
pieni punasipuli
1
avokado
1
dl
tilliä hienonnettuna
2
dl
kuohukermaa
1
prk (150 g)
smetanaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
1
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha hapankorput. Sulata voi. Yhdistä hapankorppu ja voisula murumaiseksi seokseksi. Mausta kuminalla. Peitä irtopohjaisen vuoan (Ø noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele korppuseos tiiviisti pohjalle.
  2. Valuta mädit tiheässä siivilässä.
  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadot. Hienonna tilli.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita sipuli, avokado ja tilli vaahtoon. Lisää smetana, suola ja pippuri.
  5. Purista sitruunan mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatteet yksitellen kuiviksi, lisää kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kermatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää mädit ja sekoita hellävaroen. Kaada seos piiraspohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kommentit (12)

Riitta Kivi
Seuraa 
Liittynyt3.3.2016

Näyttää hienolta, mutta en yhtään pidä liivatteista. Voiko mitenkään tehdä ilman?

Vierailija

Käytä vegaanista agar agaria. Ksantaanikin hyydyttää, mutta sitä pitäis käyttää tooosi paljon. Agar sgar on tehty levästä ja se mielestäni sopus tosi hyvin. Mädinkin voit vaihtaa csviartiin, joka on vegaanista mätiä. T

Vierailija

Siis: Sopis ja Caviartiin..

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moi Riitta,

jos et halua käyttää hyydyttämisaineita, kokoa kakku laseihin yhden hengen annoksiksi. Painele lasien pohjalle hapankorppuseosta ja lusikoi päälle mätivaahtoa.

Jos nimeomaan liivate tökkii niin agar agar ja vegegel toimivat.

Kesällä juhlat

Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Isoja juhlia varten pitää tehdä paljon etukäteen pakkaseen, niin kestäiskö tämä n. kuukauden pakastamisen samalla tavalla kuin makeat hyydykekakut?

Tumppi

Ehdotuksia millä mädin voisi korvata?

Vierailija

Tässähän ei ole mitään muuta uutta kuin avokado, jota minä en kyllä tuohon laittaisi.

Käyttäjä12026
Seuraa 
Liittynyt7.8.2018

Olen tehnyt vastaavaa ja mädin voi hyvin korvata hienonnetulla kylmäsavu- ja/tai graavilohella  - viipaleet vain pienemmiksi kuutioiksi.

PLS

tortilla española

Ei tarvi liivatteen kanssa leikkiä tai leipiä tahi keksejä murennella kun tekee

Tortillakakun kinkkutäytteellä tai espanjalaisen perunamunakaskakun savulohitäytteellä.

Molempien ohje löytyy Googlaamalla.

Vierailija

Katsokaapa Suvun suosikkivoileipäkakku -resepti löytyy ihan tällä haulla !

Olen tehnyt sen vuosia kalaversiona eli lämmin/kylmäsavulohta kinkun tilalle, basilican tilalle tilliä !

On muuten herkkua !

Mielestäni mitään leivonnaisia joissa on paljon maitotuotteita ei kannata pakastaa!!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kesän juhlia suunnittelevalle: jos haluat pakastaa kakun, mäti pitäisi löytyy tuoreena, sillä sitä ei voi pakastaa uudestaan. Kakussa on paljon maitotuotteita, joiden rakennetta pakastaminen ei imartele. En ehkä suosittelisi tämän kakun pakastusta!

Käyttäjä6662
Seuraa 
Liittynyt30.11.2017

Tämän varmaankin voi tehdä ns terriininä, jättää pohjan pois, vuoraa pitkän mallisen vuon ja sitten hyytymään. Sopii geliaalikolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuhan paikalle voi paistaa myös ahvenfileitä, jos on niin onnekas, että saa ahvenia mökkilaiturin nokasta. Jalapenot antavat särmää kurkkusalaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhabriossit

Ainekset

700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
tl
sipulijauhetta
½
tl
cayennenpippuria
PAISTAMISEEN
öljyä
LISÄKSI
4
briossisämpylää
5
dl
salaatti- tai versoseosta
KURKKUSALAATTI
1
pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
1
pieni punasipuli
2–3
vihreää jalapenoa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
KASTIKE
1
dl
kermaviiliä
½
dl
majoneesia
1
rkl
kapriksia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkut juustohöylällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenot. Pese sitruuna, raasta kuori kalaa varten ja purista mehu tiiviskantiseen astiaan. Laita kurkkusalaatin ainekset astiaan, sulje kansi ja hölskytä noin 15 sekuntia.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla. Sekoita jauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista kypsiksi öljyssä pannulla, 2–3 minuuttia per puoli. Halkaise ja lämmitä briossit uunissa tai pannulla.

  4. Lusikoi kastiketta briossin sisäpinnoille. Kasaa pohjan päälle salaattiseosta, kuhaa ja kurkkusalaattia. Nosta kansi paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Savolainen perinneruoka hurmaa yksinkertaisuudellaan. Älä aliarvioi särkien tai muiden pikkukalojen makua tässä rantakallion nuotiolla valmistuvassa ruoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rantakala

Ainekset

800
g
muikkuja tai pieniä onkikaloja
1
iso sipuli
50 + 50
g
voita
10
kokonaista maustepippuria
1 1/2
tl
suolaa
1
ruukku
tilliä
LISÄKSI
4-8
viipaletta
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja hiero samalla suomut pois veden alla. Valuta kalat siivilässä.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Sulata 50 g voita paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia voissa alhaisella lämmöllä vähintään 10 minuuttia, jotta sen makeus tulee esiin.
  3. Lado kalat tasaisesti sipulin päälle, lisää pippurit ja suola ja sen verran vettä, että kalat juuri ja juuri peittyvät. Peitä kattila kannella ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 20 minuuttia. Kuori vaahtoa välillä pois, mutta älä sekoita kaloja, koska ne hajoavat helposti.
  4. Kuutioi ruisleipä. Sulata 50 g voita pannussa. Kun voi vaahtoaa, lisää leivät ja paista rapeaksi.
  5. Tarkista kalan maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele ruoka hienonnetulla tillillä ja laita tarjolle kattilassa. Nauti ruisleipäkuutioiden kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Chili ja limetti antavat seitille uuden maun. Nosta koko pannu pöytään, jolloin jokainen voi keihästää haarukallaan siitä sopivia suupaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
40 min + kalan sulatus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Srilankalainen napostelukala

Ainekset

400
g
alaskanseitiä annospaloina (pakaste)
½–1
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria
½
tl
suolaa
½
limetti
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
2
paprikaa (punainen ja keltainen)
2–3
vihreää chiliä
KASTIKE
5
rkl
ketsuppia
2
rkl
soijakastiketta
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
chilirouhetta
½
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
½
dl + 1 rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sulata kalapalat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita ne talouspaperin päälle ja kuivaa varovasti. Leikkaa palat parin sentin kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja mausta chilillä, pippurilla ja suolalla. Purista kulhoon limetin mehu, noin ¼ dl. Siirrä jääkaappiin ja anna maustua muiden valmistelujen ajan.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa paprikat kalapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi chilit.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

  5. Kuumenna ½ dl öljyä paistinpannussa. Paista siinä kalakuutiot kauniin ruskeiksi ja siirrä talouspaperin päälle odottamaan.

  6. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili ja paista sekoitellen puoli minuuttia. Lisää sipulit ja paista, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää paprikat ja paista kovalla lämmöllä noin 1 minuutti.

  7. Laske lämpöä ja kaada kastike pannulle. Sekoita aineet keskenään ja kääntele kalapalat varovasti joukkoon. Kuumenna 1 minuutti.

  8. Ota pannu levyltä ja anna ruoan maustua kannen alla 10 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Vinkki Sri Lankassa ruokaan käytetään tonnikalaa. Sen tilalle käy kiinteälihainen, vaalea kala.

Kommentit (1)

Vierailija

On ihanaa etsiä ja löytää uusia reseptejä, mutta pata menee jumiin siitä, että kaikki pitää kirjoittaa niin söpösti.

Pakkohan tän on toimia, kun sitä niin laajasti käytetään. Mutta ihanko oikeasti kaikki on ihanaa, pehmoisen napakkaa, suloisen makeaa, banskuja, sänkkäreitä... Ja sit vielä keihästetään napostelukalaa haarukkaan.

Kunpa saisi takaisin reseptit, joissa ei keskitytä söpöyteen ja laatusanojen määrään.