
Voileipäkakku päivittyi juuri tälle vuosikymmenelle! Tarjoile avokadolla pehmitetty kahden mädin kakku kuohuviinin kera.
Kahden mädin kakku
Ainekset
Työvaiheet
- Jauha hapankorput. Sulata voi. Yhdistä hapankorppu ja voisula murumaiseksi seokseksi. Mausta kuminalla. Peitä irtopohjaisen vuoan (Ø noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele korppuseos tiiviisti pohjalle.
- Valuta mädit tiheässä siivilässä.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 15 minuutiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret. Kuutioi avokadot. Hienonna tilli.
- Vaahdota kerma. Sekoita sipuli, avokado ja tilli vaahtoon. Lisää smetana, suola ja pippuri.
- Purista sitruunan mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa. Purista liivatteet yksitellen kuiviksi, lisää kuumaan mehuun ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana kermatäytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää mädit ja sekoita hellävaroen. Kaada seos piiraspohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa yön yli.
Näyttää hienolta, mutta en yhtään pidä liivatteista. Voiko mitenkään tehdä ilman?
Käytä vegaanista agar agaria. Ksantaanikin hyydyttää, mutta sitä pitäis käyttää tooosi paljon. Agar sgar on tehty levästä ja se mielestäni sopus tosi hyvin. Mädinkin voit vaihtaa csviartiin, joka on vegaanista mätiä. T
Siis: Sopis ja Caviartiin..
Moi Riitta,
jos et halua käyttää hyydyttämisaineita, kokoa kakku laseihin yhden hengen annoksiksi. Painele lasien pohjalle hapankorppuseosta ja lusikoi päälle mätivaahtoa.
Jos nimeomaan liivate tökkii niin agar agar ja vegegel toimivat.
Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Isoja juhlia varten pitää tehdä paljon etukäteen pakkaseen, niin kestäiskö tämä n. kuukauden pakastamisen samalla tavalla kuin makeat hyydykekakut?
Ehdotuksia millä mädin voisi korvata?
Tässähän ei ole mitään muuta uutta kuin avokado, jota minä en kyllä tuohon laittaisi.
Olen tehnyt vastaavaa ja mädin voi hyvin korvata hienonnetulla kylmäsavu- ja/tai graavilohella - viipaleet vain pienemmiksi kuutioiksi.
PLS
Ei tarvi liivatteen kanssa leikkiä tai leipiä tahi keksejä murennella kun tekee
Tortillakakun kinkkutäytteellä tai espanjalaisen perunamunakaskakun savulohitäytteellä.
Molempien ohje löytyy Googlaamalla.
Katsokaapa Suvun suosikkivoileipäkakku -resepti löytyy ihan tällä haulla !
Olen tehnyt sen vuosia kalaversiona eli lämmin/kylmäsavulohta kinkun tilalle, basilican tilalle tilliä !
On muuten herkkua !
Mielestäni mitään leivonnaisia joissa on paljon maitotuotteita ei kannata pakastaa!!
Kesän juhlia suunnittelevalle: jos haluat pakastaa kakun, mäti pitäisi löytyy tuoreena, sillä sitä ei voi pakastaa uudestaan. Kakussa on paljon maitotuotteita, joiden rakennetta pakastaminen ei imartele. En ehkä suosittelisi tämän kakun pakastusta!
Tämän varmaankin voi tehdä ns terriininä, jättää pohjan pois, vuoraa pitkän mallisen vuon ja sitten hyytymään. Sopii geliaalikolle.