Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä se on, täydellinen suolainen makupala glögin rinnalle! Flammkuchen eli liekkipiiras on parhaimmillaan vastapaistettuna, hetken jäähtyneenä.

Tarte flambée, flammkuchen. Alsacelaisen liekkitortun kutsumanimi vaihtelee kielialueesta riippuen, mutta kyseessä on sama herkku: ohutpohjainen, ranskankermalla päällystetty pizzamainen piirakka.

Liekkitorttu valmistuu yhtä helposti kuin pizza. Pizzataikinasta poiketen pohjaan ei kuitenkaan lisätä hiivaa, eikä sitä näin ollen tarvitse kohottaakaan. Sen sijaan taikinapallon annetaan levätä jääkaapissa ennen leipomista, jolloin sen rakenne muuttuu helpommin käsiteltäväksi. Eikä haittaa, vaikka taikina viettäisi jääkaapissa päivänkin.

Voit leipoa liekkitortun hyvin annoskokoon tai isoksi, jaettavaksi soikionmuotoiseksi piirakaksi. Erittäin ohut pohja paahtuu kuumassa uunissa herkullisen rapeaksi.

Flammkuchenin pinnalle sopivat hyvin ranskankerman lisäksi erilaiset juustot. Kun täydennät piiraan kevyesti paahdetuilla pähkinöillä, maku on täydellinen.

Vinkki! Voit valmistaa taikinan edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä pussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 minuuttia + 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-flammkuchen

Ainekset

6–8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
munaa
2
dl
vettä
4
rkl
oliiviöljyä
Täyte
200
g
ranskankermaa
150
g
sinihome- tai vuohenjuustoa
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Taputtele taikina palloksi. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa 20 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kuuteen palaan. Painele tai kauli paloista ohuita pohjia jauhotetulla pöydällä.
  3. Nosta pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
  4. Levitä notkistettua ranskankermaa pinnalle. Murustele päälle juustoa. Paista piiraita 8–10 minuuttia.
  5. Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät paistettujen piiraiden päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhitulla mustapippurilla.

Kommentit (8)

Nami nami

Kyllähän tuollakin reseptillä flammkuchenin saa pysättyä, mutta kovin on tuunattu versio siihen verrattuna, miten olen sen tottunut saamaan tai tekemään.  Perinteisesti siihen kuuluu pälle vain sipulia,  pekonikuutioita ja schmandia. En tosin tiedä mitä tuo schmand suomeksi on. Ehkä ranskankerma on likellä sitä.  Ja kyllä taikinaan hiivaakin laitetaan. Aito flammkuchen on kyllä todella herkullista ja hakkaa pitsan mennen tullen. 

Paistaja

Juustopaloja, joita löytyy jääkaapista uuden vuoden jälkeen? Ei kyllä löydy, miten ohjeen tekijä voi olettaakin niin?

piirakan paistaja

Flammkuchenin pohjataikina  ei tarvitse  munia. Tärkeää on päälyksessä 24%-inen hapankerma, mitä Suomessa saa, kun sekoittaa kermaviiliä (10%) ja smetanaa (40%). Pähkinät, pinjansiemenet, tuoreet timjamit ja vuohenjuustot ovat turhaa hienostelua. Keski-eurooppalaisille ja elsassilaisille riittää maalaisemmat tykötarpeet sipuli ja kinkku. Toki voi päälle laittaa vaikka tuoretta parsaa parsa-aikana, varsinkin jos Suomessa hienostelija  haluaa törsätä.  Nopeasti pyöräytetty  Flammkuchen maistuu vaikka kotikaljan kanssa kesäiltana saunan päälle. Ah, Suomen kesäilta ja flammkuchen!

Frau Hansa

Päälle voi laittaa mitä kaapista löytyy. Ja Schmand ei ole kylläkään pakollinen, etenkään jos siitä ei pidä. Schmand on sianihraa suomeksi.

Vierailija

Taisi edellisellä mennä Schmand ja Schmalz sekaisin, vain jälkimmäinen on ihraa...

Vierailija

Ei kananmunaa ja pieni ripaus kuivahiivaa - kokeilujen jälkeen paras rapea pohja. Päälle ranskankermaa ja kermajuustoraastetta ohut kerros, sitten hienonnettua punasipulia, paistettuja pekonikuutioita ja ruohosipulia. Roiskaus mustapippuria ja kuumaan uuniin. Paistamisen jälkeen roiskaus sormisuolaa. Hakkaa pizzan sata-nolla!

Vierailija

Juu ...tätä teen usein. On parempaa  kuin pizza ja edullista jos hakee  Lidlistä pekonia ja  ranskankermaa (parasta ja paksuinta). Sipulia ja pippuria vielä päälle.  Muuta ei tarvita. Pekonikin  vain pilkottuna suoraan päälle ilman pannulla käristelemisiä. Suolaa ei tarvitse ripotellä päälle, pekonista suola. Kananmunaakaan ei  tarvita. Yksinkertaista, hyvää ja edullinen vaihtoehto pizzalle.

suklaamuru23
Seuraa 
Liittynyt19.4.2015

Tämä pizzapohja oli kyllä hyvä, jää kyllä käyttöön kun tosi helppo tehdä ja pizzapohjana aivan supermaukas Täytteet kyllä laitoin kuin normipizzaan, enpä kokeillut tätä täyteversiota!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kylmäsavulohella ja raikkailla vihreillä peitelty pellillinen pannaria on vaivaton lounas isollekin juhlaporukalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattipannukakku

Ainekset

2
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
½
l
maitoa tai kauramaitoa
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
2
rkl
piparjuuritahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria rouheena
Päälle
kylmäsavulohta
rapeaa salaattia
babypinaattia
lehtipersiljaa
herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä uunipannulle leivinpaperi.
  2. Huuhtele pinaatti. Kiehauta paistinpannulla vesi ja höyrytä pinaattia muutaman minuutin ajan. Valuta pinaatti. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi.
  3. Sekoita maidon joukkoon jauhot, munat, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pinaatti. Kaada taikina uunipannulle.
  4. Paista pannaria noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Anna jäähtyä.
  5. Leikkaa pannari annospaloiksi. Levitä pinnalle suikaleiksi leikattua kylmäsavulohta, revittyä salaattia, pinaattia sekä yrttejä.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.