Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 247 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Ihanan täyteläinen palsternakka-juustopaistos on mukaeltu versio italialaisesta melanzane-munakoisovuoasta. Palsternakan makeutta taittaa päälle murusteltu sinihomejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen palsternakka-juustopaistos

Ainekset

2
(yhteensä 500 g)
palsternakkaa
3
valkosipulinkynttä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
dl
basilikanlehtiä
100
g
sinihomejuustoa
2
palloa (à 125 g)
mozzarella di bufala -juustoa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakat. Leikkaa palsternakat juurestenkuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon palsternakkalastut.
  3. Murustele päälle sinihomejuustoa. Revi päälle mozzarellajuustoa. Painele juustoja hieman kauhalla tomaattikastikkeen joukkoon.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (4)

Katiliina

Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?

Katiliina

Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?

Vierailija

Jeps, 30 min uunissa ja aika vetistä on. Eikä palsternakat ole kypsiä.

Tomerell
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Ohje ei mielestäni ole kovin onnistunut.  Nestettä on aivan liikaa, ja palsternakka ei tahdo kypsyä edes tunnissa 225 asteisessa uunissa.  Lisäksi makumaailma on outo, ja palsternakan maku lyö läpi liikaa.

Kannattaa pysyä alkuperäisessä Lelanzanessa, joka on parempi kokonaisuus kuin tämä.

Sääli sinänsä, sillä tämä kuulosti hyvältä ohjeelta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1502 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Sieniä, misoa, kermaa ja juustoa... Tämän täyteläisempää sienipastaa ei taida ollakaan. Käytä makusi mukaan tummaa tai vaaleaa misotahnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkutatti-misopasta

Ainekset

4–6
isoa herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
1
nippu kesäsipulia
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
misoa
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
½
ruukkua timjamia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
Neljän hengen annos pastaa
1
tl
suolaa keitinveteen
50
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit ja pilko sipulit varsineen.

  2. Keitä pasta (noin 1 tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita 5 minuuttia. Lisää misotahna, kerma, vesi ja mausteet. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt muhennosmaiseksi. Mausta kastike yrteillä, suolalla ja pippurilla.

  4. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Raasta juusto. Sekoita kastike ja juusto pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä, lisää sitä joukkoon vähän kerrallaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1502 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttitarha tupsahti salaattiin! Tabboulehista inspiroitunut salaatti on raikas, kevyt ja tulvii yrttejä. Ruokakaura antaa kylläisyyden tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen kauratabbouleh

Ainekset

3
dl
ruokakauraa (esim. Fazer)
2
ruukkua lehtipersiljaa
2
ruukkua minttua
1
ruukku tilliä
3
luumutomaattia
2
avomaankurkkua
150
g
retiisejä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
iso sitruuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sumakkia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 minuuttia) ja anna sen vetäytyä kattilassa 10 minuuttia.

  2. Hienonna yrtit kulhoon. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Valuta kikherneet. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita se öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi.

  4. Sekoita kaura ja kastike salaattiin. Tarjoa rieskan tai pitaleipien kanssa.

Kommentit (0)