Ihanan täyteläinen palsternakka-juustopaistos on mukaeltu versio italialaisesta melanzane-munakoisovuoasta. Palsternakan makeutta taittaa päälle murusteltu sinihomejuusto.
Tomaattinen palsternakka-juustopaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori palsternakat. Leikkaa palsternakat juurestenkuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kaada uunivuokaan tomaattimurska ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon palsternakkalastut.
- Murustele päälle sinihomejuustoa. Revi päälle mozzarellajuustoa. Painele juustoja hieman kauhalla tomaattikastikkeen joukkoon.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.
Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?
Ihmettelen tomaattimurskan runsautta: 800 g, + viini.( Melanzane-reseptissä on vain 4o0 g tomaattimurskaa) . Kun palsternakkaa on vain 500 g ja haudutusaika 30 min, luulisi tulevan aika nesteistä vuokaa?
Jeps, 30 min uunissa ja aika vetistä on. Eikä palsternakat ole kypsiä.
Ohje ei mielestäni ole kovin onnistunut. Nestettä on aivan liikaa, ja palsternakka ei tahdo kypsyä edes tunnissa 225 asteisessa uunissa. Lisäksi makumaailma on outo, ja palsternakan maku lyö läpi liikaa.
Kannattaa pysyä alkuperäisessä Lelanzanessa, joka on parempi kokonaisuus kuin tämä.
Sääli sinänsä, sillä tämä kuulosti hyvältä ohjeelta...