Kuin mummolassa! Keitä perunat ja poristele pannulla perinteisen herkullinen makkarakastike. Aikamatkaan ei tarvita mitään muuta.
Makkarakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit.
- Sulata voi pannussa. Ruskista makkaroita ja sipulia, kunnes sipuli on pehmennyt.
- Lisää jauhot ja paista ahkerasti käännellen muutama minuutti.
- Lisää vesi ja sekoittele. Murusta pannulle lihaliemikuutio.
- Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja mustapippurilla. Anna porista 10 minuuttia, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivan paksua. Tarkista maku.
Kokkikoulussa opetettiin, että ruskistetut makkarat kuumennetaan, ei keitetä, koska menee makkarat muuten ihan löysäksi. Onko joku kotirouvakotikeittiötaitoinen tehnyt ohjeen537
Ei mummolassa tommosia "maustepattereita" ollut ! Nyky kokkaajat haluavat aina "ruiskauttaa" sinne omat mausteet. Ei monillakaan ole kotona muutakuin karjalanpaistin mausteet SUOLA ! Älkää hipit tunkeko sinne mitään muuta......
Juu, ekana makkarat ruskistetaan, sitten pois pannulta, sen jälkeen sipulit pannulle ja muut, lopuksi makkarat, niin ei tule 'mössöä', käytä kunnon makkaraa.
Ja vielä semmosta,että kokeilkaapas mustapippurin sijasta maustepippuria.Se taitaa olla unohdettu ns.vanhanaikainen mauste,sopii makkarakastikkeeseen.
Totta, maustepippurista saa oikein ihanan vanhan ajan maun :)
Tuli kyllä ihanan makuista.
Todella maukasta tuli, nam!
Tuli kyllä mössöä tästä, en usko että teen tällä ohjeella uudestaan.
Kotona käytettiin aina keittoihin kastikkeisiin, kokonaisia maustepippuria, ja suolaa ja tietysti sipulia, keittoihin tuoreet juurekset: selleri, palsternakka, porkkana, purjo . Ja persilja.