Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kuin mummolassa! Keitä perunat ja poristele pannulla perinteisen herkullinen makkarakastike. Aikamatkaan ei tarvita mitään muuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkarakastike

Ainekset

½
(à 500 g)
lenkkimakkaraa
2
sipulia
50
g
voita
½
dl
vehnäjauhoja
5
dl
vettä
½
lihaliemikuutiota
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sinappia
mustapippuria
Viimeistelyyn
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Sulata voi pannussa. Ruskista makkaroita ja sipulia, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Lisää jauhot ja paista ahkerasti käännellen muutama minuutti.
  4. Lisää vesi ja sekoittele. Murusta pannulle lihaliemikuutio.
  5. Mausta tomaattipyreellä, sinapilla ja mustapippurilla. Anna porista 10 minuuttia, kunnes kastike on koostumukseltaan sopivan paksua. Tarkista maku.

Kommentit (7)

Vierailija

Kokkikoulussa opetettiin, että ruskistetut makkarat kuumennetaan, ei keitetä, koska menee makkarat muuten ihan löysäksi. Onko joku kotirouvakotikeittiötaitoinen tehnyt ohjeen537

Nätti Jussi

Ei mummolassa tommosia "maustepattereita" ollut !  Nyky kokkaajat haluavat aina "ruiskauttaa" sinne omat mausteet. Ei monillakaan ole kotona muutakuin karjalanpaistin mausteet SUOLA ! Älkää hipit tunkeko sinne mitään muuta......

Vierailija

Juu, ekana makkarat ruskistetaan, sitten pois pannulta, sen jälkeen sipulit pannulle ja muut, lopuksi makkarat, niin ei tule 'mössöä', käytä kunnon makkaraa.

huugoliina

Ja vielä semmosta,että kokeilkaapas mustapippurin sijasta maustepippuria.Se taitaa olla unohdettu ns.vanhanaikainen mauste,sopii makkarakastikkeeseen.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Totta, maustepippurista saa oikein ihanan vanhan ajan maun :) 

tuomass

Tuli kyllä ihanan makuista.

Vierailija

Todella maukasta tuli, nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen kanacaesarsalaatin pääosassa on grillattu broileri. Vaikka kastike on kevennetty, makua on rutkasti. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericaesarsalaatti grillissä

Ainekset

300
g
broilerin rintafileetä
½
tl
suolaa
1
romainesalaattikerä
2
viipaletta
maalaisleipää
Kastike
2
rkl
kevytmajoneesia (15 %)
2
rkl
omenamehua
1
tl
dijoninsinappia
1
valkosipulinkynsi
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
1
rkl
parmesaanilastuja
öljyä sivelyyn

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, omenamehu ja sinappi. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla.
  2. Leikkaa romaine pitkittäin puoliksi. Sivele salaatin leikkuupinnat sekä broilerin rintafileet kevyesti öljyllä. Kypsennä rintafileitä grillissä keskilämmöllä noin 5–7 minuuttia. Lisää salaatit grilliin leikkauspinta alaspäin sekä leipäviipaleet. Jatka grillaamista vielä noin 3–5 minuuttia välillä  grillattavia kääntäen, kunnes broileri on kypsää ja salaatit sekä leipäviipaleet kauniin ruskeita.
  3. Nosta salaatin puolikkaat lautasille. Mausta broileri ja kuutioi leipä. Kasaa broileriviipaleet ja leipäkuutiot salaatin päälle.
  4. Lusikoi kastike annoksille ja viimeistele annokset parmesaanilastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Nyt on helppoa! Tomaatit uuniin 10 minuutiksi, kalat päälle ja vuoka takaisin uuniin 10 minuutiksi. Muikut tykkäävät tomaattien hapokkaanmakeasta meiningistä, ja maun kruunaa ihanan suolainen feta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattiset uunimuikut

Ainekset

250
g
perattuja muikkuja
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
3
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
oreganoa
4
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (200 g)
fetaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi muikut talouspaperilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

  2. Puolita tomaatit, hienonna valkosipulit ja oregano. Levitä ne uunivuokaan ja sekoita öljy joukkoon. Laita uuniin 10 minuutiksi.

  3. Lisää muikut ja murenna feta ruuan pinnalle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Grillaa yksi iso siika tai useampi pienempi ahven. Vaalealihainen kala kypsyy nopeasti grillissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaustettu kokonainen kala

Ainekset

800
g - 1 kg
kalaa
3
limeä
2
punaista chiliä
1
sitruunaruoho
1
ruukku
thaibasilikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
kookoshiutaleita
LISÄKSI
leivinpaperia

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala kylmällä vedellä ja kuivaa pinnat.

  2. Siivuta limet ja leikkaa chilit pituussuunnassa puoliksi. Pätki sitruunaruoho.

  3. Hiero kalan sisäpinnalle suola ja ripottele kookoshiutaleet. Täytä limesiivuilla, chileillä ja sitruunaruoholla.

  4. Kuumenna grilli. Kastele leivinpaperiarkki vedessä. Kääri kala tiiviisti paperiin. Nosta grilliin. Paista molemmin puolin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Höystä ranskalaiset fetajogurtilla ja nauti! Feta, oliivit ja mehevät tomaatit tuovat ranuihin ihanan kreikkalaistvistin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset ranskikset

Ainekset

1
ps (750 g)
pakasteranskanperunoita
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
Lisäksi
½
kurkku
15
mustaa kivetöntä kalamataoliivia
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
hienonnettua persiljaa
Fetajogurtti
1
dl
turkkilaista jogurttia
100
g
fetaa
Päälle
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kääntele ranskiksiin. Paista uunissa rapeiksi (pakkauksen ohjeen mukaan).

  2. Hienonna sillä aikaa kurkku pieneksi, puolita oliivit ja kirsikkatomaatit, hienonna persilja. Sekoita kaikki keskenään.

  3. Murenna 100 g fetaa ja sekoita jogurtin kanssa. Tarjoa ranskalaiset kreikkalaisten kasvisten ja feta-jogurtin kanssa. Murenna päälle vielä lisää fetaa.

Kommentit (0)