Kokoa vasta paistetun lehtitaikinan päälle lohkottuja viikunoita, parmankinkkuruusuja ja kolmea lajia pähkinöitä.
Pähkinäinen camembert-piiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Kauli lehtitaikina soikeaksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina papereineen uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut vähän väriä.
- Tee täyte taikinan kypsyessä. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia voissa pannussa 3–4 minuuttia. Lisää basilika ja timjami. Nosta pannu sivuun odottamaan.
- Lohko viikunat 4 osaan.
- Litistä kohonnut taikinapohja, ripota sipulit mausteineen päälle. Lisää viikunat. Rullaa parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele täytteen lomaan. Jaa pähkinät tasaisesti piirakalle, ja murusta juusto päälle. Rouhi pippuria myllystä ja ripota suola pinnalle.
- Paista piirasta uunissa vain sen verran, että juusto sulaa ja pähkinät hiukan paahtuvat pinnaltaan, noin 10 minuuttia.
- Mausta lämmin piirakka sormisuolalla ja basilikanlehdillä, ja lorauta päälle saksanpähkinäöljyä.
Olisiko tälle viinisuositusta?