
Tuntuuko kaalipiirakan valmistus liian työläältä? Pääset kaaliherkun makuun helposti kääräisemällä kaalilohkon valmiiseen croissant-taikinaan. Kaalinlehtien väliin piilotettu sinihomejuusto antaa leivonnaisiin sopvan vahvan maun.
Kaalicroissantit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Leikkaa kaali kuuteen lohkoon. Varhaiskaalin voit leikata paksummiksi lohkoiksi kuin tiiviimmän kesäkaalin. Laita lohkot kulhoon ja murenna joukkoon juusto.
-
Lisää öljy ja yrttisekoitus ja sekoita niin, että kaalilohkot maustuvat kauttaaltaan. Painele juustomuruja kaalilohkojen sisään.
-
Avaa croissant-taikina, rullaa se auki ja leikkaa palat katkoviivan mukaan. Laita kullekin taikinapalalle kaalilohko ja kääri taikina kaalin ympäri.
-
Laita croissantit uunipellille, voitele munalla ja ripotte pinnalle siemeniä.
-
Paista uunissa 15 minuuttia.
mikä aste?
Kiitos kommentista, 200 astetta (lukee reseptin kohdassa 1, siksi ehkä jäänyt huomaamatta).