
Hauki on kala, ja toisin kuin yleisesti ehkä ajatellaan, erittäin maukas sellainen. Hauessa on hienostunut maku, jota herne ja kapris säestävät loistavasti.
Vinkki: Kalatiskeiltä saa yleensä haukifileet valmiiksi jauhettuina pyydettäessä. Homma hoituu kätevästi myös kotona monitoimikoneella.
Hauki-hernekakkuset
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sulatetut herneet ja kaprikset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jauhettu hauki, kermaviili, minttu, tilli, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kaikki kurkuma-aiolin ainekset pienessä kulhossa ja siirrä kastike kylmään maustumaan.
- Pyöritä kostutetuin käsin mureketaikinasta isoja pullia leivinpaperin päälle. Litistä pullia käsin painamalla kevyesti.
- Paista haukikakkusia keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuutti per puoli.
- Tarjoa aiolin, tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa. Keitä lisäkkeeksi halutessasi täysjyväriisiä.
Kiinnostava ohje, mutta ihmettelen, miten kakkuset pysyvät koossa kun mukana ei ole yhtään munaa eikä mitään jauhoja. En uskalla edes kokeilla, taidan lisätä pari munaa ja ripauksen maissijauhoja. Olen tehnyt hauesta kvenellejä ja ihanaa mureketta, ja aina ohjeessa on mukana munaa tai ainakin valkuaista.
Ainakin täällä ovat pysyneet kasassa, mutta toki voi myös lisätä munan :)
Yst. Venla / Soppa365
Voiko paistaa uunissa?
Haukikakkuset kyllä kypsyvät uunissa (arvioisin, että sopiva aika voisi olla 200-asteisessa uunissa noin vartti riippuen niiden koosta), mutta ehkä sen jälkeen tarvitaan pieni käväisy kuumalla pannulla, jotta pihvit saavat maukkaan pinnan.