Hyviä makuja suomalaisen kalan ja sen kirpeiden raikaiden mausteyhdisteiden tuulahduksista salaattin pehmeisiin makuihin. Tämä kuha ja sen kastike kirpeine yhdisteineen sopii täydellisesti salaatin pehmeeseen makuun, missä ei voi erehtyä jättämään viinirypälettä kuorimatta, niin hassulta kuin se kuulostaisikin.

Kuhafileet ja rosépippurikastike keitetyillä perunoilla
kuhaa, ruohosipulia, rosépippuria, kala-annosfondi, arla lempi ruokakermaa, rosmariiniyrttiä, keitettyä perunaa, sipulia, sitruunaa
Paratiisin omenasalaatti
omena, mantelilastuja, majoneesia, pistaasipähkinää, selleriä, vihreitä viinirypäleitä, omenamehua, risella riisiä, suolaa, kanelia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kuhafileet keitetyillä perunoilla ja rosépippurikastikkeella sekä paratiisin omenasalaatilla

Ainekset

2
kpl
kuhafileitä
3
rkl
rosépippuria
1
ruukku
ruohosipulia
1
kala-annosfondi
4
dl
arla lempi ruokakermaa
1
ruukku
rosmariiniyrttiä
8
kpl
keskikokoista perunaa
2
kpl
sipuli
2
kpl
sitruuna
Paratiisin omenasalaatti
3,6
dl
omenamehua
1
kpl
punainen omena
500
g
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
200
g
kuorittuja vihreitä viinirypäleitä
3
sellerin vartta
1,2
dl
mantelilastua
120
g
pistaasipähkinöitä
200
g
majoneesia
1/2
tl
suolaa
1/2-1
tl
kanelia

Työvaiheet

Tee ensin paratiisin omenasalaatti valmiiksi jääkaappiin odottamaan. Kuori vihreät viinirypäleet jotta salaatti on pehmeän ja herkullisen makuista. Pilko myös sellerit pieniksi paloiksi, sekä paloittele omena keskisuuriksi paloiksi laittamalla kulhoon. Sekoita majoneesin joukkoon kaneli ja suola lisäten se salaattikulhoon. Lisää sinne myös mantelilastut ja keittämäsi riisi ja keitä pitkäjyväinen riisi ensin omenamehussa kattilassa paratiisin omenasalaattia varten. Laita pistaasipähkinät salaatin päälle ja jääkaappiin odottamaan.
Tee kuhaa varten keitetyt perunat. Keitä ritilän päällä 8 keskikokoista perunaa niin että vesi ulottuu ritilän pohjaan asti. Ota sulamaan kuhaa pakasteesta. Sulata mikroaaltouunissa. Pilko sitruuna paloiksi niin että siihen jää valkoista kuoriosuutta että keltainen on pois, ja hienonna ruohosipuli. Silppua suikaleiksi myös iso sipuli. Laita wok-pannuun öljy ja kuhan palat ja anna ruskistua hieman kunnon lämmöllä. Laita mukaan ruohosipulia ja sekoita hyvin käännellen. Lisää myös rosépippuria suhtkoht paljon. Sitten lisää sitruunan palat ja 5 min kuluttua ruokakerma ja siihen kala-annosfondi. Sekoita hyvin korkealla kuumuudella anna vähän kiehua, ja alenna lämpöä lisäten silputtu rosmariiniyrtti mukaan. Lisää myös sipulit. Anna hautua hieman. Ja tarjoile valmiin paratiisin omenasalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Jaana tuulee
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Parhaimpia kastikkeita kuhan ystäville

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.