Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Mehevä nyhtökauratäyte on helpoin tie vegaanisesti täytettyihin kesäkurpitsoihin. Mitä enemmän koverrat, sitä nopeammin kesäkurpitsaveneet kypsyvät!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegetäytteiset kesäkurpitsat

Ainekset

2
(à 300 g)
kesäkurpitsaa
Täyte
1
rs (240 g)
nyhtökauraa (esim. tomaatti)
1
pieni
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
tl
provencale-yrttiseosta
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
mustapippuria myllystä
Pinnalle
1
ps (150 g)
vegaanista juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra sisus pikkulusikalla leikkuulaudalle. Asettele veneet uunivuokaan vieri viereen ja nosta uuniin. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Hienonna kesäkurpitsojen sisukset ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna nesteen kiehua pois viitisen minuuttia. Lisää nyhtökaura.
  3. Annostele täyte kesäkurpitsaveneisiin. Ripottele päälle vegaaninen juusto. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (7)

Vierailija

Kiitos reseptin tekijälle, tuli oikein hyvä lauantailounas:) Lisäsin kastikkeeseen hieman suolaa (koska käytin vähäsuolaista soijakastiketta), viinietikkaa ja pippureita.

Vierailija

Laitetaanko kesäkurpitsat todellakin ensin kylmään uuniin, uunin lämpenemisen ajaksi?

Vierailija

Hyvä ohje ! Toi sana VEGE voi tarkoittaa kasvis tai vegaanista  reseptiä, hämää mua koska aina pitää tarkistaa onko tosiaan juustoa ym eläinperäistä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Kyseessä on tosiaan laktovege-ohje, koska kesäkurpitsojen päälle tulee juustoa (sen voi halutessaan vaihtaa vegaaniseen valmisteeseen).

Kesäkurpitsat voi tosiaan laittaa esikypsymään kylmään uuniin, kun tarkoituksena on vain hyödyntää kaikki aika niiden pehmittelyyn! Toivottavasti maistuu :)

Käyttäjä3662
Seuraa 
Liittynyt26.8.2017

Laitetaanko kesäkurpitsat todellakin ensin kylmään uuniin, uunin lämpenemisen ajaksi? Olisi kiva saada vastaus?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, koska tarkoitus on vain esikypsentää niitä, jolloin myös uunin lämpenemisajan voi hyödyntää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.