
Lukijoiden toiveohje on viiden tähden ravintolan melanzane eli munakoisovuoka. Sitä ei tehdä ihan perinteisellä tavalla. Täyteläisen maun juju on leivitetty munakoiso, ja kerrokset saadaan ryhdikkäiksi kananmunalla.
Ravintola Sinnen melanzane
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoisot pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa viipaleiden päälle. Anna seistä 15 minuuttia.
- Laita jauhot laakealle lautaselle. Pyyhi munakoisojen pinta ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Paista viipaleet pehmeiksi paistinpannussa (pienissä erissä) reilussa määrässä öljyä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Paistaminen käy nopeammin, kun käytät yhtä aikaa kahta pannua.
- Raasta parmesaani. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Levitä leivinpaperi uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä kerros tomaattikastiketta pohjalle. Lado munakoisoja päälle. Valuta yksi muna pinnalle ja ripottele parmesaania päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla ja vaihda munakoisoviipaleiden suunta joka kerroksessa. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja reilusti parmesaania.
- Kypsennä vuokaa uunissa noin 40 minuuttia. Pinta saa ruskistua, mutta jos se alkaa tummua liikaa, peitä vuoka uunipellillä.
- Voit syödä melanzanen heti tai prässätä sen, jolloin ruoka on valmis seuraavana päivänä. Anna tällöin melanzanen jäähtyä haaleaksi. Levitä toinen leivinpaperi ruoan päälle ja laita vuokaan paino. Laita melanzane jääkaappiin yöksi. Leikkaa ruoka annospaloiksi ja kuumenna uunissa ennen lämmittämistä.
Vinkki! Voit tehdä tomaattikastikkeen myös itse oman makusi mukaan.
Hei! Millä parmesaanin voi korvata, jotta olisi kokonaan vege?
Vegaanista parmesaania voi valmistaa esimerkiksi pähkinöistä ja oluthiivahiutaleista. Ohjeessa on kuitenkin myös kananmunaa, aika olennaisessa roolissa. En usko, että tätä saa täysin vegaaniseksi muutettua, ilman että rakenne muuttuu olennaisesti.
Näinköhän ravintola Sinne käyttäisi ravintolansa reseptissään "valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)" :)
Tässä oli aika paljon vaivaa, erityisesti paistamisessa ja jouduin hölväämään öljyä tosi paljon. Mielestäni ei ole kaloriensa arvoinen syötävä.
Kun munakoisoa paistaa öljyssä, se imee itseensä miten paljon vain kroppansa kestää. Siksi teen niin, että laitan munakoison pannulle, käännän suht. Heti ja sitten paistan normisti. Näin munakoisot saavat rasvan molemmille puolille ilman kyllästämistä sillä.
Kysyisin, pannaanko munat kokonaisena vai vatkattua (en tykkää pelkästä valkuaisesta).