Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 247 keittokirjaan.
Ohje Kai Kallio ja Outi Väisänen Kuva Elvi Rista

Lukijoiden toiveohje on viiden tähden ravintolan melanzane eli munakoisovuoka. Sitä ei tehdä ihan perinteisellä tavalla. Täyteläisen maun juju on leivitetty munakoiso, ja kerrokset saadaan ryhdikkäiksi kananmunalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min + kypsennys 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Sinnen melanzane

Ainekset

4
isoa munakoisoa
1
tl
suolaa
2-3
dl
vehnäjauhoa
2
dl
oliiviöljyä
3
kananmunaa
400
g
parmesaania
800
g
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa viipaleiden päälle. Anna seistä 15 minuuttia.
  2. Laita jauhot laakealle lautaselle. Pyyhi munakoisojen pinta ja pyörittele viipaleet jauhoissa. Paista viipaleet pehmeiksi paistinpannussa (pienissä erissä) reilussa määrässä öljyä, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Paistaminen käy nopeammin, kun käytät yhtä aikaa kahta pannua.
  3. Raasta parmesaani. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  4. Levitä leivinpaperi uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä kerros tomaattikastiketta pohjalle. Lado munakoisoja päälle. Valuta yksi muna pinnalle ja ripottele parmesaania päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla ja vaihda munakoisoviipaleiden suunta joka kerroksessa. Päällimmäiseksi tulee kastiketta ja reilusti parmesaania.
  5. Kypsennä vuokaa uunissa noin 40 minuuttia. Pinta saa ruskistua, mutta jos se alkaa tummua liikaa, peitä vuoka uunipellillä.
  6. Voit syödä melanzanen heti tai prässätä sen, jolloin ruoka on valmis seuraavana päivänä. Anna tällöin melanzanen jäähtyä haaleaksi. Levitä toinen leivinpaperi ruoan päälle ja laita vuokaan paino. Laita melanzane jääkaappiin yöksi. Leikkaa ruoka annospaloiksi ja kuumenna uunissa ennen lämmittämistä.

Vinkki! Voit tehdä tomaattikastikkeen myös itse oman makusi mukaan.

Kommentit (5)

Kokeilija

Hei! Millä parmesaanin voi korvata, jotta olisi kokonaan vege?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Vegaanista parmesaania voi valmistaa esimerkiksi pähkinöistä ja oluthiivahiutaleista. Ohjeessa on kuitenkin myös kananmunaa, aika olennaisessa roolissa. En usko, että tätä saa täysin vegaaniseksi muutettua, ilman että rakenne muuttuu olennaisesti.

Viliho
Seuraa 
Liittynyt16.10.2015

Näinköhän ravintola Sinne käyttäisi ravintolansa reseptissään "valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)" :)

Tanjajohanna
Seuraa 
Liittynyt4.2.2018

Tässä oli aika paljon vaivaa, erityisesti paistamisessa ja jouduin hölväämään öljyä tosi paljon. Mielestäni ei ole kaloriensa arvoinen syötävä.

PAnnikka

Kun munakoisoa paistaa öljyssä, se imee itseensä miten paljon vain kroppansa kestää. Siksi teen niin, että laitan munakoison pannulle, käännän suht. Heti ja sitten paistan normisti. Näin munakoisot saavat rasvan molemmille puolille ilman kyllästämistä sillä.

Kysyisin, pannaanko munat kokonaisena vai vatkattua (en tykkää pelkästä valkuaisesta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen tomaattikeitto

Ainekset

6
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
tamarinditahnaa
1
ruukku
korianteria
1
vihreä chili
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
jauhettua mustapippuria
Mausteseos
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
jauhettua juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  2. Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.

  3. Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.

  4. Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Leipäjuusto ja lakkahillo ovat perinteinen pari, mutta kokeile narskujuustoa vaihteeksi makukinuskin kera. Slurp!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Leipäjuustoa, punaisia marjoja ja kanelikinuskia

Ainekset

1
pkt (noin 300 g)
leipäjuustoa
Kanelikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
ripaus
suolaa
Lisäksi
vadelmia ja punaherukoita

Työvaiheet

  1. Tee kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jähmettymään.

  2. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja paista pannulla nopeasti. Kaada päälle hieman lämmintä kanelikinuskia ja nosta viereen marjoja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + maustuminen 6 h ja brûléen tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème brûlée sitruunaruoholla

Ainekset

5
dl
kuohukermaa
75
g
sitruunaruohoa (noin 3 kpl)
1
vaniljatanko
6
keltuaista
1
dl
sokeria
1
tl
limetin mehua
Päälle
noin 6
rkl
(hienoa) sokeria

Työvaiheet

  1. Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.

  2. Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.

  4. Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.

  5. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.

  6. Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.

  7. Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.

Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂

Emilia Soppa365 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Runsaasti piparimuruja, ripaus kardemummaa ja kunnolla kermaa. Muffinipellillinen muhkeita runebergintorttuja syntyy yllättävän helposti.

Piparit kannattaa jauhaa hienoksi ennen leipomista, niin taikina valmistuu nopeasti. Vatkainta ei tarvita: riittää, kun voin pehmittää mikroaaltouunissa sekoittuvan pehmeäksi, jolloin sen joukkoon voi lisätä muut ainekset.  

Voit halutessasi maustaa taikinan muutamalla tipalla (¼ tl)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min + jäähdytys 30 min

Helpot runebergintortut

Ainekset

Taikina
150
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
2
munaa (M-koko)
2
dl
hienoa piparkakkujauhetta (noin 160 g:sta pipareita)
1
dl (noin 50 g)
mantelijauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
kuohukermaa
2–3
rkl
vadelmahilloa
Kypsentämiseen
12
ohutta paperivuokaa + muffinipelti
Kuorrutus
1
dl
tomusokeria
tl
vettä
2–3
rkl
vadelmahilloa
Koristeeksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi kulhossa mikroaaltouunissa (älä sulata kokonaan). Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan välillä vatkaten.
  2. Sekoita piparkakkujauhe, mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi nuolijalla tai puuhaarukalla
  3. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. (Voit paistaa taikinan myös vahvoissa, isoissa, kertakäyttöisissä muffinivuoissa uunipellillä.) Jaa taikina vuokiin kahdella lusikalla.
  4. Kasta etusormi vehnäjauhoihin ja paina jokaiseen muffiniin syvä kolo hilloa varten. Annostele koloon hilloa.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  6. Anna muffinien jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Nostele ne sitten puisen veitsen avulla muffinipelliltä.
  7. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään. Lusikoi kuorrutus pienen pakastepussin nurkkaan tai pursotinpussiin. 
  8. Annostele jokaisen muffinin päälle hieman vadelmahilloa. Leikkaa pakastepussista kulma pois ja pursota sokerikuorrutuksesta renkula vadelmahillon ympärille.
  9. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria ennen tarjoilua.

Kommentit (0)