
Tuoreita sämpylöitä vaivatta ja vaivaamatta - sekoita taikina ja paista sämpylöiksi. Et tarvitse edes hiivaa!
Oikaisu: taikinaan käytettävän öljyn määrä on muutettu ½ desilitraan.
Pikaiset porkkanasämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkana.
-
Yhdistä jauhot, hiutaleet, ½ dl siemeniä, leivinjauhe ja suola. Lisää porkkanaraaste, vesi, ½ dl öljyä ja hunaja. Sekoita nopeasti kosteaksi taikinaksi.
-
Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile jauhotetuin käsin sämpylöiksi leivinpaperille pellille. Sivele sämpylät kevyesti öljyllä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Paista uunin keskiosassa 15–18 minuuttia.
Onkohan jauhomäärä liian vähän..tällä ohjeella ihan vetelä taikina..
Jauhoja piti lisätä loppua kohden ja paistoaika oli ehkä hieman lyhyt, en tiedä jäikö sisältä raa'aksi. Muuten maistuivat hyville! Nopea ja helppo tehdä.
Lisäsin myös jauhoja😊