
Aito kreikkalainen horiatiki-salaatti valmistetaan ilman lehtisalaattia. Oreganoa saa olla reilusti!
Fetasalaatti on aina herkullista, mutta parhaalta se maistuu kreikkalaisittain valmistettuna. Mikä on aidon horiatiki-salaatin salaisuus?
Alkajaisiksi voit unohtaa lehtisalaatin, sillä horiatiki perustuu meheviin vihanneksiin. Lähimmäs aitoa lopputulosta pääset valitsemalla tomaateiksi häränsydän- tai pihvitomaatteja. Niiden seuraan leikataan kurkkua, vihreää paprikaa sekä punasipulia, joka on parhaimmillaan henkäyksenohuina viipaleina.
Tärkeää on antaa kasvisten maustua vinegretissä ennen tarjoamista.
Kuivattua oreganoa tarvitaan reilusti, sillä sitä lisätään sekä kastikkeeseen että fetan pinnalle. Itse fetan voit puolestaan murentaa tai leikata kimpaleiksi salaatin kruunuksi.
Horiatiki-salaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa tomaatit, kurkku ja paprikat reiluksi lohkoiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolikuiksi.
-
Sekoita kasvikset ja punasipuli keskenään kulhossa. Lisää oliivit.
-
Vatkaa oliiviöljyn joukkoon punaviinietikka, ja lisää oregano (2 tl), sokeri ja suola. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua 10 minuuttia.
-
Pyyhi feta juusto kuivaksi talouspaperilla. Painele juuston pintaan loput oreganosta (1 tl). Lohko feta paloiksi ja lisää ne salaatin joukkoon. Tarjoa lisäksi halutessasi rapeakuorista leipää.
Höpöhöpö nuiden etikkojenne kans, sitruunaa siihen tulee eikä etikkaa..
En löytänyt mistään välimerellisestä lähteestä sitruunaa, vaan kaikissa oli etikkaa. Mutta toki jokainen tekee sen niinkuin haluaa. https://www.themediterraneandish.com/traditional-greek-salad-recipe/
Kreikassa niiden luulisi tietävän parhaiten. Kreikankielisessä Wikissäkään ei mainita sitruunaa, vaan viinietikka.