Soppa365Tiinapekuri on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.

Hurjan helpoissa hämähäkinseitti-muffineissa maistuu pehmeä laku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Seittimuffinit

Ainekset

100
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
3
(à 19 g)
lakutoffeepatukkaa (Kick)
Kuorrute
1
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
dl
tomusokeria
Koristeluun
valmista lakukastiketta
Lisäksi
12
tukevaa muffinivuokaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Nostele paperivuoat pellille ja jaa taikina vuokiin kahden lusikan avulla. Leikkaa lakutoffeepatukat neljään osaan ja paina yksi pala jokaiseen muffinivuokaan, noin puoliväliin taikinaa. Paista uunin keskitasolla noin 12–13 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa sähkövatkaimen pienellä teholla pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Jaa kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Pursota lakukastikkeesta spiraali kuorrutteeseen ja vedä hammastikulla viivoja keskeltä reunoille, jolloin saat seittikuvion pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Nyt ei kyllä ollu hyvä resepti. Uunissa yliaikaa eli 13 min ja pohja jäi raa'aksi. Ja päällinen oli väritön ja kova.

Vierailija

..jatkoa..sitten kun saa sulatettu Kickin päällyseksi, se on niin kuumaa, että kädet palaa. Lopuksi kuvio jäähtyy heti joten "seitin" muidostaminen on mahdotonta.
Kiukku.

Vierailija

Kommentti ylemmälle kokkaajalle: Luitko reseptin? Ei kickejä sulateta missään vaiheessa. Kuorrutuksen päälle tulee valmista lakukastiketta. Minulla onnistui hyvin:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat mantelin makua, et voi olla ihastumatta tähän simppeliin leivonnaiseen.

Frangipane on helppo ja ihanan mehevä leivonnainen. Nimi viittaa mantelitäytteeseen, joten frangipane voi olla yhtä hyvin murotaikinaleivos, hedelmäpiirakka kuin mantelikakkukin. Esimerkiksi Ranskassa frangipanea nautitaan galette des rois -voitaikinaleivonnaisessa.

Frangipane syntyy...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
1 h + vetäytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Frangipane-leivokset

Ainekset

Pohjataikina
125
g
kylmää voita
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
rkl
ruokosokeria
1
kananmuna
(1–3
tl
kylmää vettä)
Täyte
150
g
huoneenlämpöistä voita
dl
ruokosokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
2
ps (à 75 g)
mantelijauhetta
½
tl
vaniljajauhetta
Pinnalle
50
g
mantelilastuja
Lisäksi
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja ruokosokeri. Sekoita seos monitoimikoneessa tai nypi sormin murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jos se tuntuu kuivalta, lisää vettä lusikallinen kerrallaan. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele leivosvuoat (Ø 8 cm) tai piirakkavuoka (Ø 22 cm).
  3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla tai leivosvuoalla 8 palaa (Ø noin 10 cm). Painele ne vuokien pohjille ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Tee täyte. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele mantelijauheet ja vaniljajauhe täytteeseen.
  5. Jaa täyte vuokiin ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista leivoksia uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai piirakkaa 45–50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.
  6. Tarjoa leivokset huoneenlämpöisinä vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Joulun jälkeen on ollut myynnissä edullisesti valmista porkkanasosetta. Nämä sämpylät on tehty valmiiseen soseeseen ja kylläpä tulikin hyviä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
120 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Porkkanasämpylät

Ainekset

5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
500
g
porkkanasosetta
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
siirappia
3
tl
suolaa
12-15
dl
jauhomiksia (8 dl vehnäj., 2 dl ruisj., 1 dl kauraryynejä, 4 dl sämpyläj. tai muuta vastaavaa)
0,5
dl
öljyä

Työvaiheet

1. Lämmitä porkkanasosetta hieman mikrossa, jotta hiivavesi ei kylmene liikaa, kun lisäät soseen seokseen.

2. Kuumenna vesi n. +42-asteiseksi.

3. Lisää veteen kuivahiiva, porkkanasose, siirappi, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita.

4. Lisää hiivavesiseokseen jauhoja pikkuhiljaa aluksi haarukalla/nuolijalla sekoittaen ja lopuksi kädellä vaivaten taikinaksi.  Lisää loppuvaiheessa myös öljy. Taikina pitää jäädä pehmeäksi, niin sämpylöistä tulee kuohkeita.

5. Kohota liinan alla n.60 minuuttia.

6. Levitä pöydälle jauhoja. Kumoa taikina pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyörittele sämpylöiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä liinan alla 20-30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15-18 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Nämä ovat todella hyviä!

ps. Itse tykkään tehdä pulleita sämpylöitä ja laitan ne pellille lähekkäin. Näin koko satsi mahtuu yhdelle pellille.

Ohje: Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Thaimaalaiset kookosletut sopivat niin brunssille kuin jälkiruoaksi. Lastaa päälle karamellisoitua banaania ja suolapähkinöitä, ja nauti!

Milloin viimeksi paistoit lettuja? Hirmu helppo herkku kannattaa palauttaa mieleen, kun mietit erityistä tarjottavaa loma-aamuun tai viikonloppuun.

Tällä kertaa lettutaikina valmistetaan thaityyliin kookosmaitoon. Koska kookosmaito sisältää melko paljon rasvaa, taikinaan ei tarvitse...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalaiset kookosletut

Ainekset

Taikina
2
isoa kananmunaa
4
dl
kookosmaitoa
1
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
paahdettuja kookoshiutaleita
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
n. 3
rkl
voita tai kookosöljyä paistamiseen
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kookosmaito ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput taikinan ainekset.

  2. Paista taikinasta voissa tai kookosöljyssä ohuita lettuja.

  3. Tarjoa letut karamellisoitujen banaanien (ohje alla) ja suolapähkinöiden kanssa.

Karamellisoidut banaanit

Ainekset

4
banaania
4
rkl
voita
4
rkl
(fariini)sokeria
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit.

  2. Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää banaanit, sokeri, kaneli ja suola. Paista muutama minuutti, kunnes banaanit ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Kommentit (3)

antidroga

Onko kuvassa olevat vihreävartiset pallukka päässä olevat unikonkukintoja?

Jos on, niin kuva johdattelee huumeiden käyttöön.

Vierailija

Ei todellakaan johdattele.
Ihania lettusia muuten. Nam.

Sari443

Todella herkullisia!