
Raikkaat retiisit saavat vinegretin punastumaan. Ne tuovat myös ihanaa kirpeyttä ja ytyä paistettuun turskaan ja sen kanssa tarjottavaan salaattiin.
Paistettu turska ja retiisivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin vinegretti. Pese ja viipaloi retiisit. Viipaloi valkosipuli ja kuullota sitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput vinegretin aineet ja lämmitä pari minuuttia. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun paistat kalan. Siirrä vinegretti toiseen astiaan, mutta älä pese kattilaa vaan säästä se pinaattien käsittelyyn.
-
Kuivaa kala ja mausta suolalla. Leikkaa neljään tasakokoiseen palaan. Kuumenna voi ja öljy pannussa ja paista kaloja keskilämmöllä 2–3 minuuttia/puoli.
-
Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Pyöräytä ne kattilassa, jossa teit vinegretin. Halutessasi voit myös lämmittää pinaatteja hieman. Nypi kirvelistä lehdet ja suikaloi basilikat.
-
Jaa pinaatit lautasille, asettele kalapalat päälle ja viimeistele vinegretillä. Lisää yrtit ja rouhi mustapippuria pinnalle.
Huhhuh, 3/4 dl suolaa!
Kiitos huomiostasi, korjaan virheen!