Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Amerikkalainen key lime pie on kotoisin Floridasta, jossa kasvaa key-limettejä. Makean marengin sijasta kuppikakuissa on lime curd -kuorrute.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 h + kuppikakkujen jäähtyminen noin 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Key lime pie -kuppikakut

Ainekset

5
digestive-keksiä
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria
Kuppikakut
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
sokeria
2
(huoneenlämpöistä) kananmunaa
2
tl
vaniljaesanssia (tai vaniljasokeria)
1
dl
maitoa
½
dl
limetin mehua
1
tl
limetin kuoriraastetta
Kuorrutus
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
lime curdia
1
tl
vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
2
tl
limetin mehua
muutama tippa
vihreää elintarvikeväriä
noin 3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla muffinivuoilla.

  2. Rouhi pohjan keksit muruksi (esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa). Sulata voi. Sekoita keksimurut, voi ja sokeri tasaiseksi. Painele seos muffinivuokien pohjalle (säästä ripaus päälle koristeluun).

  3. Sekoita kuiva-ainekset keskenään. Kuutioi voi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää sokeri erissä.

  4. Lisää lopuksi munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja ja puolet kuiva-aineksista.

  5. Kääntele joukkoon maito, limetin mehu, kuoriraaste ja loput kuiva-ainekset vuorotellen.

  6. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa vuokiin. Paista noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

  7. Tee kuorrutus. Kuutioi voi. Vatkaa keskenään voi, lime curd, vanilja ja elintarvikeväri. Lisää tomusokeria erissä, kunnes kuorrute on pehmeää.

  8. Kuorruta. Ripottele päälle limen kuoriraastetta ja keksimurua. Kuppikakut ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Kuorrutuksen tarvittavan lime curdin ohje puuttuu, se olisi kiva lisäys. Ohjeen voi toki etsiä netistä, mutta tämä ohje jää vähän puolinaiseksi ilman sitä.

Vierailija

Kts kohta 7: ainekset sekoitetaan yhteen.

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Lime curd on valmis tuote, joka löytyy (useammassa merkissä) hyvinvarustellun kaupan hillohyllyltä.

Keitsi

Koska ja mihin se tekstissä mainittu "kondensoitu maito" lisätään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3152 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Perinteisesti sahramirisotto tarjotaan Italiassa osso buco milanesen kanssa. Shramirisotto saa makua viinin sijaan kuivasta sherrystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sahramirisotto

Ainekset

1
l
kasvis- tai kanalientä
1
tl
sahramia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
75
g
voita
75
g
parmesaanijuustoa
½
tl
suolaa
dl
kuivaa sherryä
4
dl
risottoriisiä (carnaroli tai arborio)

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemi kattilassa ja ota ½ dl lientä erilliseen kulhoon. Jauha sahramit puhtaassa morttelissa ja sekoita kulhossa liemen kanssa. Pidä liemi lämpimänä.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi voi. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Sulata kolmannes voista laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää salottisipulit ja suola. Kuullota pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti.

  4. Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia sekoittaen, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada sherry kattilaan. Sekoita, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt.

  5. Lisää sahramiliemi sekoittaen. Lisää sitten kerralla noin puolet liemestä, ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.

  6. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita loppu voi ja parmesaani risottoon. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoa risotto heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3152 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kokonainen hauki on ruokapöydän komea ilmestys. Sen valmistus on myös älyttömän helppoa, sillä se kypsyy hetken uunissa vahvan etikkaisessa liemessä ja tarjotaan haaleaksi jäähtyneenä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunihauki etikkaliemessä

Ainekset

1
hauki, suomustettuna, sisälmykset ja kidukset poistettuina (n. 1–1½ kg)
2
porkkanaa
2
punasipulia
l
vettä
4
dl
väkiviinaetikkaa
4
dl
sokeria
1
dl
suolaa
5
maustepippuria
3
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa hauki. Laita kala korkeareunaiseen uunivuokaan, johon se juuri ja juuri mahtuu. Kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa ne suupaloiksi kalan ympärille.

  2. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja mausteet kattilassa. Kaada kuumaa etikkalientä vuokaan hauen päälle niin paljon, että hauki peittyy kokonaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna hauen jäähtyä liemessä vähintään tunti ennen tarjoamista.

  3. Nosta hauki varovasti etikkaliemestä vadille. Nosta myös porkkanat ja punasipulit reikäkauhalla hauen ympärille tarjolle.

Vinkki Maustumisen kannalta on tärkeää, että hauki peittyy liemeen kokonaan. Valitse siis mieluummin vähän liian pieni vuoka kuin iso. Pyrstöä voi tarvittaessa kääntää kaarelle.

Sahramihollandaise

Ainekset

150
g
voita
0,25
g (1⁄2 ps)
sahramia
3
keltuaista
1
rkl
kylmää vettä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita voi ja sahrami kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä. Jäähdytä. Valuta voisula kannuun, jotta sakka jää kattilan pohjalle

  2. Erottele keltuaiset metalliseen kulhoon. Lisää vesi, purista joukkoon sitruunamehu ja vatkaa kuohkeaksi pallovatkaimella. Laita kulho vesihauteeseen niin, ettei kulhon pohja osu kattilassa olevaan veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laske lämpöä, kunnes vesi poreilee kevyesti. Vatkaa seosta koko ajan.

  3. Kun keltuaisseos on selvästi paksuuntunut, lisää voisulaa tipoittain koko ajan vatkaten. Lisää kaikki voi pikkuhiljaa, edelleen vatkaten. Mausta kastike lopuksi suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3152 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Pinnalta rapeat, sisältä tomaattisen aromikkaat pastaputket maistuvat juhlavieraille. On tärkeää antaa valmiin paistoksen vetäytyä, jotta se pysyy ehjänä annosteltaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hunajakennocannellonit

Ainekset

2
pkt (yht. 500 g)
cannelloni-pastaputkia
TOMAATTIKASTIKE
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
4
rkl
öljyä
4
prk (à 390 g)
paseerattua tomaattia
3
rkl
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
oliiveja pieninä kuutioina
PINAATTIKASTIKE
380
g
salaattipinaattia tai lehtikaalia
3
rkl
öljyä
2
prk (à 200 g)
ranskankermaa
3
dl
kuohu- tai ruokakermaa
3
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
200
g
fetajuustoa
1
dl
parmesaania raastettuna
(tuoretta basilikaa tai oreganoa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat pienenpieniksi. Kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää paseerattu tomaatti, viini ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä vähintään 15 min. Lisää kikherneet ja pieniksi kuutioidut oliivit.

  2. Hienonna pinaatit. Kuullota ne pannulla öljyssä muutamassa erässä. Laita kulhoon. Lisää kermat, parmesaani, sitruunamehu ja -kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Laita puolet tomaattikastikkeesta cannellonien korkuiseen uunivuokaan. Jos sinulla ei ole tarpeeksi korkeaa vuokaa, laita leivinpaperisuikale vuoan sisään siten, että se on hieman cannelloneja korkeampi. Työnnä cannellonit tiiviisti pystyyn vuokaan.

  4. Laita loppu tomaattikastike ja pinaattikastike kertakäyttöisiin pursotinpusseihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastiketta noin puoleenväliin. Pursota loppu kastike väleihin. Pursota cannelloneihin pinaattikastikkeen päälle tomaattikastike. Murusta feta cannelloneihin.

  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Raasta kuuman paistoksen päälle parmesaania. Peitä foliolla ja keittiöpyyhkeellä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Tarjoa salaatin tai paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3152 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)