Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Banaanikakku balilaisittain! Mehevän pohjan päälle levitetään nyt makea kookoskuorrutus ja läjäpäin eksoottisia hedelmiä. 

Banaanikakun voi valmistaa helposti ilman kananmunia ja maitotuotteita, jolloin se on vegaaninen. Kun kakun paistaa tasapohjaisessa vuoassa, sen voi päällystää näyttäväksi täytekakun tapaan.

Oheisessa ohjeessa päälliset ovat yhtä tärkeässä osassa kuin mehevä kakkupohjakin. Kun kakku on jäähtynyt, se peitellään vaahdotetulla kookoskermalla. Sitten seuraa hauskin osuus, nimittäin hedelmät.

Lohkoiksi leikattu pitaija, puolitetut passiohedelmät ja viipaloidut karambolat tekevät kakusta eksoottisen näköisen. Tällainen banaanikakku on kuin tuulahdus Balilta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Balilainen banaanikakku

Ainekset

1
rkl + 1 dl
ruokaöljyä
2
rkl + 1 dl
kookoshiutaleita
2
kypsää banaania
1
limetin mehu
2
dl
(ruoko)sokeria
1
dl
vettä
2
tl
omenaviinietikkaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
vaniljatanko
1
tl
kardemummaa
Kuorrute
1
tlk (250 g)
kookoskermaa
2
tl
(ruoko)sokeria
Hedelmät
2
passiohedelmää
1
pitaija
1
karambola
1
limetti
1
dl
kuivattuja banaanilastuja

Työvaiheet

  1. Laita kuorrutteeseen tuleva kookoskerma jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Kylmä kookoskerma vaahtoutuu kunnolla.

  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (Ø 22 cm) 1 rkl:lla öljyä ja jauhota 2 rkl:lla kookoshiutaleita. Vaihtoehtoisesti voit vuorata vuoan leivinpaperilla.

  3. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää sokeri, 1 dl öljyä, vesi ja etikka ja sekoita tasaiseksi.

  4. Yhdistä 1 dl kookoshiutaleita ja kuivat aineet keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen. Kumoa taikina vuokaan ja paista 35–40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

  5. Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia, poista se sitten vuoasta ja jäähdytä ritilällä huoneenlämpöiseksi.

  6. Lusikoi kylmä kookoskerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Levitä kookosvaahto kakulle.

  7. Pilko hedelmät ja mausta ne limetin raastetulla kuorella ja puristetulla mehulla. Koristele kakku hedelmillä ja banaanilastuilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Olipa maukas! Yllätyin.

Vierailija

Vältän kookosta terveyssyistä, voisi ehkä korvata
mantelirouheella tai -jauheella? Täytyy kokeilla.

Pannari

Kookosta välttelevä vierailija! Kotona ei ollut kookosta joten käytin mantelijauhoja ja rouhittua mantelia. Tulipa hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2½
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.