Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 415 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo yhden pannun ruoka maistuu Meksikolta, mutta valmistuu lähikaupan aineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolaiset paistetut munat tomaattikastikkeessa

Ainekset

1
punasipuli
1
punainen paprika
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk
kypsiä musta(silmä)papuja
4
kananmunaa
100
g
fetaa
Päälle
½
ruukkua
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punasipuli hyvin ohueksi. Hienonna paprika, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista paprikaa ja punasipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä pari minuuttia.

  3. Kippaa tomaattimurska pannulle, mausta hunajalla, suolalla ja ¼ teelusikallisella mustapippuria. Anna kiehua ilman kantta keskilämmöllä 10 minuuttia, jotta kastike sakenee.

  4. Valuta pavut ja kääntele kastikkeeseen.

  5. Tee kastikkeeseen 4 koloa ja riko kananmunat niihin. Ripottele loppu mustapippuri ja murenna feta päälle. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä noin 8 minuuttia, kunnes valkuaiset eivät ole enää läpinäkyviä.

  6. Hienonna korianteria ja purista limetin mehua kypsän ruuan päälle.

Kommentit (7)

Vierailija

Vaikuttaa shaksukalta kota olen usein tehnyt. Nam!

Vierailija

Meksikolaista fetaa...

Vierailija

En ole ennen maistanut miltä Mexiko maistuu mutta nyt on siis mahdollisuus...

Meze&shisha

Kuten joku jo kirjoitti aiemmin, hyvin paljon perus-shakshukan oloista.
Toimii varmasti, mukaan menee helposti myös leikkeleet ja lihat, ja fetan sijaan vaikkapa paistettu halloumi.

Vierailija

Oli hyvää 😋👍. Tehdään uudestaan.

Vierailija

Laitoin sekaan broilerikuutioita ruskistettuna lisäksi, vähän enemmän valkosipulia ja pikkuisen chiliä, ja kun ei fetaa ollut niin korvasin mustalla Koskenlaskijalla. Ai niin ja kidneypapuja oli kaapissa, käytin niitä. Oli kyllä hyvää, ja varmaan helppo jokaisen muokata mieleisekseen, sinne meni vanheneva salsanjämäkin...

Vierailija

Shakshouka tulee mieleen. Teen tämän tyyppistä sapuskaa usein lounaaksi ja töihin evääksi. Yksineläjänä en jaksa kokkailla mitään turhan monimutkaista, joten munat, pavut ja tomaatit ovat aivan keittiön perustarpeita ruokaan kuin ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.