
Superhelppo yhden pannun ruoka maistuu Meksikolta, mutta valmistuu lähikaupan aineksista.
Meksikolaiset paistetut munat tomaattikastikkeessa
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi punasipuli hyvin ohueksi. Hienonna paprika, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista paprikaa ja punasipulia noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka vielä pari minuuttia.
-
Kippaa tomaattimurska pannulle, mausta hunajalla, suolalla ja ¼ teelusikallisella mustapippuria. Anna kiehua ilman kantta keskilämmöllä 10 minuuttia, jotta kastike sakenee.
-
Valuta pavut ja kääntele kastikkeeseen.
-
Tee kastikkeeseen 4 koloa ja riko kananmunat niihin. Ripottele loppu mustapippuri ja murenna feta päälle. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä noin 8 minuuttia, kunnes valkuaiset eivät ole enää läpinäkyviä.
-
Hienonna korianteria ja purista limetin mehua kypsän ruuan päälle.
Vaikuttaa shaksukalta kota olen usein tehnyt. Nam!
Meksikolaista fetaa...
En ole ennen maistanut miltä Mexiko maistuu mutta nyt on siis mahdollisuus...
Kuten joku jo kirjoitti aiemmin, hyvin paljon perus-shakshukan oloista.
Toimii varmasti, mukaan menee helposti myös leikkeleet ja lihat, ja fetan sijaan vaikkapa paistettu halloumi.
Oli hyvää 😋👍. Tehdään uudestaan.
Laitoin sekaan broilerikuutioita ruskistettuna lisäksi, vähän enemmän valkosipulia ja pikkuisen chiliä, ja kun ei fetaa ollut niin korvasin mustalla Koskenlaskijalla. Ai niin ja kidneypapuja oli kaapissa, käytin niitä. Oli kyllä hyvää, ja varmaan helppo jokaisen muokata mieleisekseen, sinne meni vanheneva salsanjämäkin...
Shakshouka tulee mieleen. Teen tämän tyyppistä sapuskaa usein lounaaksi ja töihin evääksi. Yksineläjänä en jaksa kokkailla mitään turhan monimutkaista, joten munat, pavut ja tomaatit ovat aivan keittiön perustarpeita ruokaan kuin ruokaan.