
Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!
Merimiehen kalaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
- Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
- Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.
Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.
mitä hemmetin sormisuolaa???
Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.
Saisiko tästä gluteenittoman version?
Kiitos kysymyksestäsi, saat leivästä gluteenittoman käyttämällä pohjana gluteenitonta vuokaleipää, jättämällä vehnäjauholeivityksen pois ja vaihtamalla korppujauhot gluteenittomiin (gluteenittomia korppujauhoja on hyvin saatavilla tavallisista marketeista).
Todella hyvää iltapalaleipänä! Piparjuuren olen jättänyt pois, mutta haittaa makunautintoja
Korjaus edelliseen, *mutta ei haittaa makunautintoa.