
Sitruuna + hunaja + sinappi + lohifile = täydellinen illallinen.
Sivele kastike lohen pintaan hyvissä ajoin ja anna maustua jääkaapissa ennen kypsentämistä.
Sitruunainen hunaja-sinappilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa pelti leivinpaperilla ja aseta lohifilee siihen nahkapuoli alaspäin.
- Viipaloi sitruuna ja jätä odottamaan.
- Mittaa oliiviöljy pieneen kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne öljyn joukkoon.
- Sekoita joukkoon hunaja, dijoninsinappi, suola ja pippuri. (Lisää suolaa makusi mukaan. Osa suolasta valuu lohen päältä mausteöljyn mukana pois, siksi sitä saattaa tarvita isoon lohifileeseen melko paljon.) Levitä seos tasaisesti lohen pintaan. Jaa päälle sitruunaviipaleet.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää.
- Hienonna kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle. Tarjoa riisin kanssa.
Epäilen, että näin kauan ja noin kovassa lämmössä paistettu lohi, on aivan liian kuivaa.
Onkohan ruokalusikallinen suolaa virhe? Tuntuu aika paljolta.
Hyvää, maustseita kalaa sain tällä reseptillä.Suolaa laitoin vajaan 1 tl. Käännin voipaperin liepeen suojaksi paistettaessa, kala ei kuivunut.Sitruunaviipaleetkin suojaavat kuivumiselta.
Ei ollut kuiva, ihan ok. Minäkin laitoin vähemmän suolaa.
Kiitos kommenteista. Suolaa saattaa olla sen vuoksi melko runsaasti, koska se sekoitetaan sitruunaliemeen, jolloin osa valuu lohen päältä väistämättä pois. Lisään suolan määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat lisätä sitä oman maun mukaan.
Paistolämpötila ja -aika on suunniteltu kiloiselle lohifileelle. Halutessaan voi laskea lämmön 175-asteeseen ja tarkkailla, milloin lohi on omaan makuun sopivan kypsää.