Simpukoita merimiehen vaimon tapaan, moules marinière, on helppo ja herkullinen klassikkoannos. Tarjoile simpukat aiolin ja hyvän leivän kanssa.
Simpukat merimiehen vaimon tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa simpukat juuresharjalla juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
- Kuori ja pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Halkaise, huuhdo ja pilko purjo. Huuhdo ja paloittele fenkoli.
- Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää kasvikset ja yrtit. Kuullota hetki, lisää simpukat sekä viini ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet. Heitä avautumattomat simpukat pois.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tarjoile hyvän leivän ja aiolin kanssa.
Helppo aioli
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
- Sekoita majoneesi, valkosipuli ja sinappi keskenään. Mausta pippurilla ja sitruunalla oman maun mukaan.
Liikaa vettä. Lisää suolaa ja/tai kalafondia.