
Helpot pizzapatongit valmistuvat esipaistetuista patongeista. Kokeile simppeliä tonnikala-maissitäytettä tai sovella reseptiä omilla lempitäytteilläsi.Â
Perjantai! Pizzaa tekisi mieli, mutta taikinan valmistus tuntuu työläältä. Onneksi helppo ratkaisu on olemassa.
Pizzapatonkien ideana on päällystää esipaistetut, halkaistut patongit juustolla ja muilla täytteillä ja kuorruttaa ne uunissa. Ennen täyttämistä patonkeja kannattaa paistaa hetki halkaistuina ihan sellaisenaan, jolloin ne rapeutuvat.
Oheisessa ohjeessa täytteeksi käytetään purkkimaissia ja -tonnikalaa, jonka voi hyvin vaihtaa kotimaiseen maukkaaseen säilykekalaan.
Patonkeja on helppo tuunata eri makuisiksi täytteitä vaihtamalla. Mikä parasta, pizzapatonkien valmistus onnistuu lapsiltakin ja jokainen saa lopputuloksesta juuri sellaisen kuin haluaa.
Pizzapatongit
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni patonkipakkauksen ohjeen mukaan.
-
Puolita patongit pituussuunnassa leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunissa puolet annetusta kypsennysajasta.
-
Tee sillä aikaa täyte. Valuta säilykkeet, säästä hieman tonnikalan öljyä. Paloittele paprikat pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
-
Ota puoliksi paistetut patongit uunista. Voitele jokainen ruokalusikallisella tomaattipyreetä. Jaa tonnikalapaprikatäyte päälle, ripottele pinnalle vielä juustoa ja paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja patongit saaneet hieman väriä.
Mitä tehdään purkkimaissille, kun ohjeessa ei kerrota?
Ja mitä tehdään öljylle, jota tonnikalasta säästetään?
no, ne menee siihen täytteeseen?
Juusto mainitaan kahdessa kohdassa, mutta vain kerran ripotellaan täytteen päälle.
Kiitos kysymyksistä, kohdassa kolme kerrotaan miten täyte valmistetaan.
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään, mukaanlukien maissi ja täytteen aineslistassa mainittu juustoraaste. Tonnikalan öljystä valutetaan osa pois ja osa saa jäädä mehevöittämään täytettä.
Juustoa ripotellaan myös leipien päälle. Siksi juusto on mainittu aineslistassa kahdesti.