Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 351 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Pääsiäisen helppo kääretorttu maistuu raikkaalta rahkalta, appelsiinilta ja paahdetuilta manteleilta.

Pääsiäisen aikaan maistuvat leivonnaiset, joissa on mukana raikasta rahkaa ja muita sesongin makuja. Pashakääretortun nimellä kulkeva herkku on juuri tällainen.

Ideana on valmistaa kuohkea kääretorttupohja, jonka täytteeksi rullataan rusinoilla höystettyä appelsiininmakuista kermarahkaa. Rusinat on hyvä lisätä joukkoon hienonnettuna, jolloin ne mehevöityvät nopeasti ja maustavat samalla täytteen.

Leivonnainen on gluteeniton, sillä vehnäjauhojen sijaan taikinaan käytetään perunajauhoja ja mantelijauhetta.

Mantelin, rusinoiden ja raikkaan rahkan yhdistelmä muistuttaa maultaan pashaa, joten tämä herkku sopii täydellisesti pääsiäisen kahvipöytään.

Vinkki! Kun rullaat kapealta sivulta alkaen, saat muhkeamman kääretortun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Pashakääretorttu

Ainekset

4
munaa (M-koko)
dl
sokeria
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
dl (75 g)
mantelijauhetta
Täyte
2
prk (à 200 g)
appelsiinirahkaa
1
dl
kuohukermaa
1
dl
rusinoita hienonnettuna
1
dl (50 g)
mantelilastuja
Pinnalle
1
dl (50 g)
mantelilastuja
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita joukkoon mantelijauhe varovasti nostellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia.
  3. Paahda pohjan kypsyessä täytteeseen ja pinnalle tulevat mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla.
  4. Ripottele osa mantelilastuista leivinpaperille ja kumoa valmis kääretorttulevy niiden päälle. Poista paistopaperi, mutta jätä se keveästi kääretorttulevyn päälle ja peitä vielä leivinliinalla. Anna jäähtyä. Näin kääretorttulevy ei murene käärittäessä.
  5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, veitsellä hienonnetut rusinat sekä loput jäähtyneet mantelilastut. Levitä täyte kääretorttulevylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja kääräise se vielä paperiinsa. Jätä sauma alle.
  6. Nosta kääretortturulla leikkuulaudalla jääkaappiin ja anna vetäytyä vähintään tunti.
  7. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kommentit (9)

Vierailija

Miksi mantelijauhe lisätään viimeksi eikä yhdessä perunajauhojen kanssa?

Vierailija

Mantelijauho on rakeisempaa eikä mene siivilästä samallalailla läpi kuin leivinjauhe ja perunajauho

Vierailija

En pidä rusinoista. Mitä voisi laittaa niiden tilalle makua antamaan? Jotain hilloa, hedelmiä?

Vierailija

Kiihottaa kokeilemaan muunneltuna;

korvataan kerma vatkautuvalla soijakermalla.

Ja, käytetään kevyt versiota soijassa sekä

rahkassa (pitänee lisätä ite sitruunamehut)

(Kannattaa  tutkiskella syöpähoidoissa ja jälkeen, 

tapahtuu ihmeitä ihossa ja allergioissa - elikkä

voisko olla, että jopa uus siedätyshoito/

totuttelu - ei missään juttuja, tietoa... Mutta

lääkärit hehkuttaneet, että tiedossa hyvä

vaikutukset ihoon...)

Vierailija

Kuivatut aprikoosit voisi sopia rusinoiden sijaan.

Vierailija

Mandariinin lohkoja rusinoiden sijaan? Sopii pääsiäisen totuttuun väriskaalaan.

Mummimamma

Kandeeratut appelsiininkuoripalat tai sukaatti voivat sopia rusinoiden tilalle. Jopa paloiksi leikellyt leivontaan tarkoitetut kirsikat sopisivat. Jonkinlaiset hyvin pienet suklaanapit? Tai sitten laittaa vain mantelia joka antaa hyvää makua vaikka ei kuulukaan pashaan. Koristellaan pienillä suklaamunilla? Konstit on monet sanoi mummo.

Kameljontti

Itse päätin jättää rusinat pois ja sen sijaan lisätä appelsiinin makua appelsiininkuoriraasteella. 😋

Vierailija

Ei jatkoon. Liian rahkainen. Käytin sitruunarahkaa ja jätin rusinat pois. Ei ollut hyvä, kermaa pitää olla enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.