Keitetyt ja uppopaistetut kananmunat maistuvat makeansuolaisen kastikkeen, thaibasilikan ja chilin kanssa vaikka brunssilla.
Joskus reseptin taustalla oleva tarinanpoikanen tekee ruoasta mielenkiintoisen.
Thaimaalaiset vävyn munat ovat keitettyjä ja friteerattuja kananmunia, jotka tarjotaan chilin, thaibasilikan ja makeansuolaisen kastikkeen kanssa. Tarinan mukaan tämä kananmuna-annos on tyttärensä huonosta kohtelusta tulistuneen äidin viesti vävylleen.
Katuruokaklassikosta saa hyvän lisän ja jutun juurta vaikka brunssille.
Mutta entä kananmunien friteeraaminen? Onko se vaikeaa?
Riittävän kiinteiksi keitettyjen kananmunien uppopaistaminen käy melko helposti. Tärkeintä on kuivata kuoritut kananmunat kunnolla, jotta välttyy kuumilta öljyroiskeilta. Friteeratessa on hyvä pitää myös kansi käden ulottuvilla.
Kananmunat sopivat tarjottavaksi puolitettuina kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.
Thaimaalaiset vävyn munat
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja kuori varovasti kylmän veden alla. Taputtele huolella kuivaksi talouspaperilla ja siirrä sivuun.
-
Kuori ja viipaloi salottisipulit. Laita ne ja rypsiöljy paistinpannuun miedolle lämmölle (jotta sipuli ei kärähdä). Lisää lämpöä ja paista välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat rapeita ja kullanruskeita. Nosta sipulit paperin päälle valumaan.
-
Tee kastike. Mittaa sokeri ja vesi puhtaalle paistinpannulle. Keitä 2 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sokeri sulaa. Lisää tamarinditahna ja kalakastike ja keitä melko kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Pidä kastike lämpimänä.
-
Täytä noin kolmasosa kattilasta öljyllä ja kuumenna öljy 180 asteiseksi. (Jos et omista lämpömittaria, voit testata kuumuutta tiputtamalla leipäpalan öljyyn. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala paistuu öljyn pinnalla kauniisti kuplien). Uppopaista munia noin 4 minuuttia, nosta paperin päälle valumaan.
-
Puolita kuumat munat tarjolle ja valuta päälle kastiketta. Tarjoa rapean salottisipulin, thaibasilikan ja chilin kanssa.
Miksi tätä kalakastiketta tungetaan joka reseptiin? Kalalle allerginen kysyy?
Voi käyttää soija kastiketta kala kastikkeen asemesta.
Kalakastike kuuluu thaimaalaisen ja "thaimaalaisen" ruokaan. Itse en yleensä käytä sitä hajun vuoksi. Mies ei nimittäin pidä sen hajusta. Aivan hyvää tulee ilmankin, mutta kyllä kalakastike antaa ruoalle oman erityisen makuvivahteensa. Soijakastiketta voi käyttää kalakastikkeen sijasta.
Tätä ohjetta aion kokeilla. En olekaan ennen syönyt friteerattuja kananmunia. Mietin voisiko tätä tehdä viiriäisen munista. Ne olisivat jänniä friteerattuina aivan jonkun muunkin ruoan kanssa.
Kalakastike kuuluu thaimaalaisen ja "thaimaalaisen" ruokaan. Itse en yleensä käytä sitä hajun vuoksi. Mies ei nimittäin pidä sen hajusta. Aivan hyvää tulee ilmankin, mutta kyllä kalakastike antaa ruoalle oman erityisen makuvivahteensa. Soijakastiketta voi käyttää kalakastikkeen sijasta.
Tätä ohjetta aion kokeilla. En olekaan ennen syönyt friteerattuja kananmunia. Mietin voisiko tätä tehdä viiriäisen munista. Ne olisivat jänniä friteerattuina aivan jonkun muunkin ruoan kanssa.
Kala-allergisille löytyy kalakastikkeen korvaamisehdotuksia netistä. Myynnissä on vegaanista "kalakastiketta", jotkut ehdottavat mietoa soijaa, toiset Braggs liquid aminoa ja ohjeita löytyy omiin sekoituksiin. Thaimaalainen kalakastike tuo ruokaan suolaista umamin makua ja vaikka se ei olekaan täydellisesti korvattavissa on monia vaihtoehtoja jotka antavat ruoalle tällaista makua.