klo 20:46 | 16.6.2021

Litistetyssä perunasalaatissa keitetyt potut painellaan lättänöiksi ja paahdetaan uunissa rapeiksi. Lopuksi perunoiden päälle lusikoidaan ihana soosi, johon tulee majoneesia, sinappia, parmesaania ja tuoreita yrttejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Litistetty perunasalaatti
Ainekset
1
kg
keitettyjä uuden sadon perunoita
2
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäpunasipuli varsineen
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
täysmajoneesia
1
tl
sinappia
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
dl
yrttejä, esimerkiksi oreganoa tai lehtipersiljaa, hienonnettuna
Työvaiheet
- Paina perunat litteämmiksi esimerkiksi juomalasia apuna käyttäen.
- Laita perunat pellille. Valuta päälle öljyä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat rapeutuvat hieman. Voit myös paistaa perunat grillin parilatasolla.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä etikan, suolan, pippurin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sinappi, parmesaani ja osa yrteistä.
- Lusikoi perunoille kastiketta. Viimeistele lopuilla yrteillä.
Vinkki: Marinoi salaatin koristeeksi punasipulia etikkatilkassa, johon on lisätty hieman sokeria ja suolaa.
Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.
Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa.
eikö ensimmäinen työvaihe ole keittää perunoita eikä litistää raakoina?
"Litistetystä perunasta tuli mieleen Ranskanssa eräällä viinialueella polkijoiden lakko. Tämän selvittivät paljon myöhemmin viininmaistelijat joista yksi sen huomioi.
Tämä viini on vuodelta 1968 Rhonen alueen Chateauneauf -du-Papen josta voi aistia tuon lakon vaikutukset. Polkijat olivat tuolloin istumalakossa."
Hekoheko. Olisiko jo aika jäädä juhannuksenviettoon?
Mita on taysmajoneesi?
Aineksissa jo sanotaan ,kilo keitettyjä perunoita ei tarvinne erikseen vielä käskeä keittämään ja luulen, että täysmajonesi on rasvaista ei mitään kevyt tuotetta
Tosi maukas! Ehdottomasti jatkoon!
Ei kai perunoita kuorita ennen keittämistä? Vai tuleeko kuorituistakin rapeita?