Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 96 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jos pidät grillatuista lohinigireistä, rakastut tähän pintapaahdettuun juhannusloheen! Paahtamiseen menee vain puoli minuuttia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pintapaahdettu juhannuslohi

Ainekset

600
g
kevyesti graavattua lohifileetä palana
Helppo sinappimajoneesi
1
kananmuna
3
tl
sinappia
1
tl
sitruunamehua
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista sinappimajoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Riko kananmuna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta se hitaasti ylös. Vatkaa kunnes kastike on majoneesimaista.

  2. Pyyhi graavilohen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda pinta kaasupolttimella tai grillaa lohen lihapuoli kuumassa grillissä pikaisesti, noin 30 sekuntia riittää.

  3. Leikkaa lohi viipaleiksi ja tarjoa tomaattisalaatin (ks. ohje alla) ja sinappimajoneesin kanssa.

Vinkki: Sushinystävä voi valmistaa myös pintapaahdetun kalan myös graavaamattomasta lohesta. Silloin tärkeintä on hankkia kalatiskiltä  ehdottoman tuoretta lohifileetä. Voit halutessasi suolata lohen kevyesti ja antaa sen tekeytyä jääkaapissa hetken ennen paahtamista, jolloin kalan rakenne kiinteytyy. Suolan voi ripotella pintaan myös jälkeenpäin.

Kirsikkatomaatti-tillisalaatti

Ainekset

400
g
kirsikkatomaatteja
1
kesäsipuli
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
raastettua sitruunankuorta
Kastike
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
sokeria
½
tl
sormisuolaa
Lisäksi
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi sipuli varsineen. Hienonna tilli. Pese ja raasta sitruunankuori. Yhdistä salaatin aineet kulhossa.

  2. Yhdistä kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike salaattiin. Viimeistele mustapippurilla.

Kommentit (2)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Ostin torilta kalastajaltani 600 g villin siian, jonka fileoin ja nypin pois myös selkäpuolen pystyruodot pihdeillä. Graavasin punaisella suolalla. Pintaan taputtelin mesiangervon kukintoja. Kerron myöhemmin miten onnistui.

Pään ja muut poisleikatus  osat vein tuohon kilometrin päähän biologiseenhävittämöön. Lue petoeläinten ruuaksi. Toiminut hyvin kohta 30 vuotta.

Vierailija

Oli todella hyvää uusien perunoiden ja kermaviili-sinappikastikkeen kera! Tohotin/kaasupoltin oli pelottava väline, ja kesti melko kauan ennen kuin kala alkoi ottaa väriä. Sitä ennen kala jopa leimahteli liekkeihin paikoitellen (rasvaa) ja minä oli polttajan vieressä sammutuspeiton kanssa . Todella hyvää, mutta en tiedä uskaltaako enää uudestaan kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.