
Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.
Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti yhteen. Valkoviinivaihtoehto on galicialainen, Treixadura-rypäleestä valmistettu Ramón do Casar Treixadura 2018, 19,99 e. Upean raikkaassa viinissä voi aistia jopa vähän meren suolaisuutta. Viinin hapokkuus ja ryhdikkyys toimivat hyvin tomaatin ja kurkun kanssa.
Grillattu gazpachosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna grilli.
-
Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.
-
Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.
-
Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.
-
Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.
-
Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.
Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.