
Rapea, sitruunalla maustettu pohja ja mehevä ricottatäyte. Kesäkurpitsan säestäjät ovat tässä piirakassa parhaasta päästä.
Kesäkurpitsasato kypsyy kovalla vauhdilla. Tähän helppoon piirakkaan saat upotettua kaksi pientä kesäkurpitsaa.
Piirakka kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, jolloin reunoista saa riittävän korkeat täytettä varten. Tavallinen nypittävä taikina saa makua sitruunasta sekä rakennetta kaurahiutaleista. Täyte muodostuu pehmeästä ricottajuustosta sekä turkkilaisesta jogurtista. Kananmunat hyydyttävät sen sopivaksi.
Kesäkurpitsat viipaloidaan ohuiksi ja ladotaan melko tiiviisti täytteen päälle piirakkavuokaan. Sillä välin kun piirakka kypsyy uunissa tehdään pannulla viimeisen silauksen antava rapea leipämuru
Kesäkurpitsa-ricottapiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese ja raasta kokonaisen sitruunan kuori, säästä puolet ripotteeseen. Mittaa pohjan aineet vettä lukuun ottamatta kulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
-
Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeudelle.
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kulhossa ricotta, jogurtti, munat, sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Kaada ricottaseos piirakkapohjalle ja lado kurpitsat päälle. Kypsennä uunin alaosassa 30–35 minuuttia. Tee sillä välin ripote.
-
Murenna leivät veitsellä. Hienonna persilja. Sekoita ripotteen aineet keskenään.
-
Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Levitä ripote piirakalle ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Hyvää. Suosittelen.
Hyvältä vaikuttaa. Ripotteella on muuten suomenkielinen, hyvä sana jo olemassa eli muru.
Voiskohan tuon tehdä gluteenittomana? Ja millä korvata vehnöjauho?
Hei!
Piirakka onnistuu varmasti gluteenittomastikin. Vehnäjauhon voisi korvata vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella ja varmistaa että kaurahiutaleet ovat gluteenittomia.