Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 760 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-linssilasagne

Ainekset

Tomaatti-linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
prk (230 g)
vihreitä linssejä
1
prk
tomaattimurskaa
2
dl
kasvislientä
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
ripaus
suolaa ja pippuria
Lisäksi
2
dl
kreikkalaista jogurttia (esim. Arla 6 %)
100
g
fetajuustoa (8 %)
6
kpl
lasagnelevyjä
1
iso munakoiso
12
miniluumutomaattia
Voiteluun
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
  4. Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko olla turkkilaista jogurttia, mikä ero?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, kumpikin jugurtti käy tähän yhtä hyvin.

Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Mausteinen ja maukas, Zeinas kitchenin ohjeesta vähän muokattu kikhernepata, jolle maapähkinävoikastike antaa pikantin lisämaun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kikherneitä maapähkinäkastikkeessa

Ainekset

1
keltasipuli
1-2
vihreää chiliä (riippuen koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
2
valkosipulinkynttä
1
dl
maapähkinävoi (creamy)
2
rkl
tomaattipyree
400
g
keitettyjä kikherneitä
150-200
g
tuoretta käyttövalmista pinaattia
400
g
tomaattimurskaa
2
tl
chilijauhetta
suolaa ja pippuri
1
dl
vettä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

1. Pilko sipuli, chili ja valkosipulit. Paista niitä kuumennetussa öljyssä 3-4 minuuttia.
2. Lisää tomaattipyree ja chilijauhe ja paista vielä hetki.
3. Käännä joukkoon maapähkinävoi ja sekoita niin, että se notkistuu ja muodostaa paksun kastikkeen.
4. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri ja sekoita hyvin.
5. Anna kastikkeen porista kannen alla 25-30 minuuttia. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
6. Sekoita kikherneet ja pinaatit kastikkeeseen ja anna kypsyä vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. kookosriisin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet/kookosriisi

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi hyvää, jopa parempaa kuin Zeinan alkuperäisellä ohjeella. Maapähkinkastike on todella herkullista. Tähän sopisi hyvin myös keitetyt perunat riisin sijasta.