Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 717 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kikhernepasta

Ainekset

300
g
pastaa
3
dl
mansikoita pilkottuna
3
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Paahdetut kikherneet
1
prk (400 g)
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Mansikka
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
ruukkua
basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
  5. Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kirsikkatomaattipasta on rentoa kesäruokaa parhaimmillaan! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jälkimarinoitu kirsikkatomaattipasta

Ainekset

1
kg
eri värisiä kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
MARINADI
4
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
1/2 ruukkua
lehtipersiljaa
1/2 ruukkua
basilikaa
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
limettimehua
1 1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
400
g
spagettia
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet j a hienonna palko. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele marinadi kuu - miin tomaa tteihin.
  3. Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele heti tomaattien joukkoon .
  4.  Murenna annosten päälle fetaa .

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutz rakastaa ruoanlaittoa ja yksi hänen bravuuriannoksistaan on raviolit.

”Waldorfin salaatin ja raviolien nerokas hybridi on lankoni kehitelmä. Hän keksi kuvitteellisen pastafirman, jolla oli logo ja omat pakkaukset. Näitä annettiin kavereille milloin mistäkin syystä. Raviolit ovat herkkua, vaikka ovatkin valefirman tuote,” Adlercreutz taustoittaa raviolireseptiä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkuruokana
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Waldorf-raviolit

Ainekset

4
dl
durumvehnäjauhoa
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
3
kananmunan keltuaista
Täyte
1
varsiselleri
½
dl
rusinoita hienonnettuna
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä hienonnettuna
1
sitruuna (kuori ja 1½ tl mehua)
150
g
ricottajuustoa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
päälle
¼
(Granny Smith) omena
¼
varsiselleri
½
dl
(paahdettuja) saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
omenamehua
50
g
voita
lisäksi
½
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita jauhot ja suola kulhoon. Paina jauhojen keskelle kuoppa ja riko keskelle munat ja lisää keltuaiset. Sekoita munat ja jauhot haarukalla sekaisin. Vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian kostealta. Varo lisäämästä liikaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Hienonna varsiselleri, rusinat ja pähkinät. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täyte pursotinpussissa jääkaappiin.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja käsittele ne yksi kerrallaan. Litistä palat ja vaivaa pastakoneen kautta useampaan kertaan, kunnes taikina on lähes läpinäkyvää. Noudata pastakoneen ohjetta.
  4. Aseta valmis taikinalevy jauhotetulle pöydälle. Pursota noin ruokalusikallinen täytettä noin 4 sentin välein taikinalle. Voitele välit vedellä. Nosta päälle toinen kaulittu levy ja leikkaa neliöiksi.
  5. Paina täytteiden välit sormella kiinni, jotta saat ”raviolityynyjä”. Leikkaa raviolit irti toisistaan pastaleikkurilla tai veitsellä. Painele raviolin reunat kiinni haarukan piikeillä, jotta raviolit eivät aukea keitettäessä.
  6. Hienonna omena, selleri ja (kuivassa kuumassa pannussa paahdetut) pähkinät, ja jätä ne odottamaan.
  7. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi isossa kattilassa (½ dl suolaa/2 l vettä). Pidä vesi lämpimänä.
  8. Tee kastike. Kuumenna omenamehu paistinpannussa höyryäväksi. Käännä levy pois päältä, lisää voi ja sekoita voimakkaasti, kunnes voi sulaa mehun joukkoon ja kastike sakenee.
  9. Keitä ravioleja kehuvassa suolavedessä 1 minuutti. Valuta ja siirrä kastikkeeseen. Raasta parmesaani päälle. Koristele omenalla, sellerillä ja saksanpähkinöillä.

Kommentit (0)