
Tämä risotto on todiste siitä, ettei risottoon aina tarvita viiniä ja parmesaania. Nyt hapokkuutta antaa sitruuna ja juuston työt tekee ricotta, joka sopii hienosti kesäkurpitsan mietoon makuun.
Kesäkurpitsarisotto
Ainekset
Työvaiheet
-
Viipaloi toinen kesäkurpitsa. Kuori ja raasta toinen. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
-
Kiehauta vesi kattilassa ja liuota liemikuutiot joukkoon. Pidä liemi kuumana.
-
Kuumenna öljy korkeareunaisessa isossa pannussa ja kuullota riisiä öljyssä pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsaraaste ja paista muutama minuutti, kunnes raaste pehmenee. Lisää kauhallinen lientä ja keitä riisiä sekoittaen. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes koko liemimäärä on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä noin 15 minuuttia.
-
Lisää kurpitsaviipaleet, juusto, sitruunan mehu ja kuori lopuksi risoton joukkoon. Lämmitä risottoa sen verran, että juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kyllä viini kuuluu risottoon ja se kannattaa lisätä kahdessa osassa, heti alkuun ja lähellä kypsennyksen loppua. Kesäkurpitsa on kyllä kiva raaka-aine, mutta hieman yksiulotteinen.
Huhhuh mikä suolamäärä! Yleensä yksi kasvisliemikuutio sisältää vähintään 5g suolaa, eli tässäkin ruoassa olisi jo ainakin 15g suolaa (2 kuutiota + teelusikallinen) ja tähän lisäksi ricotasta tuleva suola. Päivittäinen suositus olisi enintään 5g päivässä ja tästä se tulee kyllä melkeinpä jo yhdestä annoksesta. Ihmekään, että suomalaisten verenpaineet pilvissä...
Siis tällä ei ole mitään tekemistä risoton kanssa. Aivan järkyttävä resepti.
Kokeilen. Hmm, erikoinen oli.
Kyllä aito on aito.
Outo. "Ei tarvita juustoa" - mitäs ricotta sitten on?
Yhtä lailla risotto kuin ne kouluruokailujen uunissa tehdyt risotot. Nykyään kaikki somekokit luulevat olevansa oikeutettuja vaihtamaan pääkomponentit ruokalajeista ja kutsumaan silti niiden nimilläään. Häpeä.
Risotto, kesäkurpitsarisotto ei ole tuollaista. Miksi kutsutaan risotoksi? Riisikohellus parempi nimi.
Yhdelle kommentoijalle tiedoksi että yhdessä kasvisliemikuutiossa on suolaa 1,85g ei viittä grammaa.
Sitruunaa oli omaan makuun liikaa, muuten ihan hyvä!
Hyvää. Ja raikasta uutta kokeilua. Hän joka valitti suolaisuudesta, voi toki itse laittaa mitä haluaa.
Minä olen aina käyttänyt ja käytän reippaasti suolaa. Verenpaine matala, samoin kolesterolit. Eiköhän liene yksilökohtaista lähes kaikessa, mikä kullekin sopii. Ja ennenkaikkea maistuu.
Tämä jää ruokalistalleni :)
Aivan loistavat maut. Rucolan ja sitruunan liitto. Ei tosiaan tarvitse viiniä eikä parmesania