Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 296 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tämä risotto on todiste siitä, ettei risottoon aina tarvita viiniä ja parmesaania. Nyt hapokkuutta antaa sitruuna ja juuston työt tekee ricotta, joka sopii hienosti kesäkurpitsan mietoon makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsarisotto

Ainekset

2
(n. 450 g)
kesäkurpitsaa
1
(luomu)sitruuna
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi toinen kesäkurpitsa. Kuori ja raasta toinen. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

  2. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota liemikuutiot joukkoon. Pidä liemi kuumana.

  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa isossa pannussa ja kuullota riisiä öljyssä pari minuuttia. Lisää kesäkurpitsaraaste ja paista muutama minuutti, kunnes raaste pehmenee. Lisää kauhallinen lientä ja keitä riisiä sekoittaen. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes koko liemimäärä on imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa sekoitellen ja lientä lisäten yhteensä noin 15 minuuttia.

  4. Lisää kurpitsaviipaleet, juusto, sitruunan mehu ja kuori lopuksi risoton joukkoon. Lämmitä risottoa sen verran, että juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (10)

Italiano

Kyllä viini kuuluu risottoon ja se kannattaa lisätä kahdessa osassa, heti alkuun ja lähellä kypsennyksen loppua. Kesäkurpitsa on kyllä kiva raaka-aine, mutta hieman yksiulotteinen.

Vierailija

Huhhuh mikä suolamäärä! Yleensä yksi kasvisliemikuutio sisältää vähintään 5g suolaa, eli tässäkin ruoassa olisi jo ainakin 15g suolaa (2 kuutiota  + teelusikallinen) ja tähän lisäksi ricotasta tuleva suola. Päivittäinen suositus olisi enintään 5g päivässä ja tästä se tulee kyllä melkeinpä jo yhdestä annoksesta. Ihmekään, että suomalaisten verenpaineet pilvissä... 

Vierailija

Siis tällä ei ole mitään tekemistä risoton kanssa. Aivan järkyttävä resepti.

Janesky

Kokeilen. Hmm, erikoinen oli.
Kyllä aito on aito.

Vierailija

Outo. "Ei tarvita juustoa" - mitäs ricotta sitten on?

O tempora..

Yhtä lailla risotto kuin ne kouluruokailujen uunissa tehdyt risotot. Nykyään kaikki somekokit luulevat olevansa oikeutettuja vaihtamaan pääkomponentit ruokalajeista ja kutsumaan silti niiden nimilläään. Häpeä.

Vierailija

Risotto, kesäkurpitsarisotto ei ole tuollaista. Miksi kutsutaan risotoksi? Riisikohellus parempi nimi. 

Vierailija

Yhdelle kommentoijalle tiedoksi että yhdessä kasvisliemikuutiossa on suolaa 1,85g ei viittä grammaa.
Sitruunaa oli omaan makuun liikaa, muuten ihan hyvä!

Hyvää on

Hyvää. Ja raikasta uutta kokeilua. Hän joka valitti suolaisuudesta, voi toki itse laittaa mitä haluaa.
Minä olen aina käyttänyt ja käytän reippaasti suolaa. Verenpaine matala, samoin kolesterolit. Eiköhän liene yksilökohtaista lähes kaikessa, mikä kullekin sopii. Ja ennenkaikkea maistuu.
Tämä jää ruokalistalleni :)

Leojohannes

Aivan loistavat maut. Rucolan ja sitruunan liitto. Ei tosiaan tarvitse viiniä eikä parmesania

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.