Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 266 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kiusaus saa mehevyyttä ja proteiinia, kun teet sen vaihteeksi kurpitsasta ja broilerinjauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerikiusaus

Ainekset

600
g
kurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
200
g
herkkusieniä
2
dl
kanalientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
Lisäksi
voiteluun margariinia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsaraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. oitele uunivuoka. Lado vuokaan kurpitsajauhelihasekoitusta ja peruna-sipulisekoitusta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
  3. Viipaloi herkkusienet ja laita viipaleet riviin kiusauksen pinnalle.
  4. Sekoita keskenään kanaliemi ja ruokakerma ja kaada liemi kiusauksen päälle.
  5. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Peitä kiusaus tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta pinta ei ruskistu liikaa.

Kommentit (5)

Vierailija

Mitä kurpitsaa ohjeessa on käytetty?

Vierailija

Kurpitsa on samaa lajia mitä Muumitkin viljelee.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

kaikenlaiset kurpitsat käyvät ohjeeseen. Kokeile esimerkiksi myskikurpitsaa tai talvikurpitsaa.

eru
Seuraa 
Liittynyt6.8.2015

En muistanut puristaa kurpitssa kuivaksi joten kiusuksesta tuli lusikalla syötävää, mutta teen toistekin oli niin hyvää

Vierailija

Tästä tuli meidän perheen uusi vakio arkiruoka! Helppoa ja hyvää! Korvasin suolan ja mustapippurin pippurikermalla, kun sitä sattui olemaan. Ja käytin kesäkurpitsaa. Herkkusieniä laitoin vain tosi vähän, jatkossa jätän pois tai käytän säilykeherkkusieniä helppouden vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2733 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua hetkessä! Paista broilerinmaksoja pari minuuttia. Kastike syntyy samassa pannussa parmesaanista, kermasta ja pastan keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen broilerinmaksapasta

Ainekset

300
g
broilerinmaksaa
400
g
pastaa
60
g
parmesaania
4
kokonaista mustapippuria
4
kokonaista viherpippuria
1
rkl
voita
2
timjaminoksaa
1
tl
suolaa
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Anna pakastettujen maksojen sulaa huoneenlämmössä noin tunti, irrottele ne toisistaan ja valuta talouspaperilla.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Raasta parmesaani.

  3. Rouhi pippurit morttelissa ja paahda kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti. Kaada pippurit pois pannusta.

  4. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun, ja paista broilerinmaksoja noin minuutti molemmin puolin. Mausta maksat suolalla kypsennyksen loppuvaiheessa. Maksat saavat jäädä kypsyysasteeltaan mediumiksi eli sisältä punertaviksi. Siirrä maksat pois pannusta.

  5. Valuta kypsä pasta ja ota talteen 1½ dl keitinvettä. Laita pasta takaisin kattilaan.

  6. Kaada talteen otettu pastan keitinvesi ja kerma pannuun ja kiehauta. Sekoita kastike, maksat, pippurit ja parmesaani pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1385 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sirly Ylläsjärvi ja Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Muhevan lihaisa chiliresepti on peräisin lappilaisen keittiömestarin Sirly Ylläsjärven ja Heidi Seikkulan keittokirjasta Reseptejä ja elämyksiä – Lapin kahdeksan vuodenaikaa. Resepti on kirjailijoiden ystävän, Oscarin, herkulliseksi todettu bravuuriruoka. 

Vinkki! Mikäli käytät vain hirven jauhelihaa tai muuta vähärasvaista jauhelihaa, lisää aurinkokuivattujen tomaattien lientä ja/tai toinen säilyketomaattitölkki. Muuten pata voi kuivua liikaa. Myös porsaan jauheliha sopii pataan loistavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Oscarin chili

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
tuoretta chiliä (tai oman maun mukaan)
150
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
250
g
grillimakkaraa
200
g
savukylkeä
200
g
pepperonia
400
g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
500
g
hirven jauhelihaa (myös muut lihat käyvät)
200
g
kidneypapuja
200
g
maissia
(Paistamiseen voita)
Päälle
tuoretta persiljaa
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.

  2. Aloita pilkkomalla sipuli, valkosipuli, chili, ja aurinkokuivattu tomaatti yhteen astiaan sekä makkara, savukylki ja pepperoni toiseen. Silppua persilja erikseen.

  3. Kuullota ensimmäisenä paloitellut kasvikset (runsaassa voissa) valurautapadassa tai isossa kattilassa.

  4. Lisää joukkoon makkara, pepperoni, savukylki ja paista kaikkia vielä hetken aikaa. Kaada sekaan säilyketomaatit ja kiehauta.

  5. Sekoittele mukaan raaka jauheliha ja kiehauta. Lopuksi voit laittaa kattilaan valutetut pavut ja maissit. Aseta kansi päälle ja hauduta uunissa 3 tuntia. Voit halutessasi hauduttaa pataa yön yli myös miedommalla lämmöllä, 95 asteessa. Tai sitten ihan liedellä, jos sinulla ei ole käytössäsi uunia. Tarjoa ranskankerman ja persiljan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Stifado on perinteinen kreikkalainen lihapata, jonka voi mainiosti valmistaa myös kasvisversiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pata stifadon tapaan

Ainekset

350
g
vegekanaa tai seitania
4
sipulia
3
isoa valkosipulinkynttä
1–2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
500
g
tomaattimurskaa
dl
punaviiniä
1
kasvisliemikuutio
1
kanelitanko
3
kokonaista neilikkaa
3
laakerinlehteä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy padassa liedellä. Lisää savupaprikajauhe. Kuullota paprikaa, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pataan vegekana, paista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, kasvisliemikuutio, mausteet ja sipulit. Hauduttele hetki miedolla lämmöllä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, ja siirrä pata sitten ilman kantta uuniin.

  4. Kypsennä uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna padan vetäytyä hetki ennen syömistä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäpata on saanut inspiraationsa ruokalajista, jota tehdään monissa Länsi-Afrikan maissa. Tomaattipohjaisen kasvispadan juju on maapähkinävoissa, joka tekee ruoasta erityisen herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-papupata

Ainekset

1
sipuli
2
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
250
g
bataattia
1
iso lehtikaalin lehti
1
tlk (230 g)
säilöttyjä, kypsiä borlotti- tai mustasilmäpapuja tai papusekoitusta
2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
chilirouhetta
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
500
g
paseerattua tomaattia
dl
vettä
2
rkl
kasvisfondia
½
dl
maapähkinävoita
½–1
limetin mehu
suolaa
Lisäksi
½
dl
suolapähkinöitä
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi bataatti. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja revi tai leikkaa lehti pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut.

  2. Kuumenna öljy padassa. Lisää inkivääri ja mausteet. Kuullota, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista, kunnes ne alkavat pehmetä.

  3. Kaada pataan paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisfondi. Lisää bataatit ja keittele keskilämmöllä, kunnes bataatti on pehmeää.

  4. Kun bataatit ovat pehmenneet, sekoita padan joukkoon maapähkinävoi ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Lisää pataan vielä pavut ja lehtikaali. Kuumenna ja keitä muutaman minuutin ajan. Mausta pata lopuksi limetin mehulla ja suolalla.

  5. Ripottele valmiin padan pinnalle suolapähkinöitä ja tuoretta korianteria.

Kommentit (0)