
Kikhernelettujen päälle lastataan itse tehdyllä garam masala -seoksella maustettua jauhelihacurrya ja jogurttikastiketta. Älä säikähdä pitkähkön näköistä raaka-ainelistaa, sillä ruoka on helppo valmistaa.
Intialaistyylisistä kikherneletuista on olemassa useita erilaisia versioita. Oheisessa ohjeessa taikinaan lisätään kikhernejauhojen ohella vehnäjauhoja. Kananmunia ei tarvita lainkaan. Valmistus on nopeaa, sillä taikina syntyy minuutissa ja turpoaa paistettavaksi puolessa tunnissa. Sillä aikaa ehtii valmistella täytteen.
Lettujen päälle lastataan tällä kertaa garam masalalla maustettua jauhelihacurrya ja jogurttista raita-kastiketta. Koska mausteseos valmistetaan itse, reseptin raaka-ainelista on melko pitkä. Sitä ei kuitenkaan kannata säikähtää, koska valmistus on yhtä helppoa kuin minkä tahansa jauhelihakastikkeen.
Jauhelihacurry maistuu hyvältä myös keitetyn riisin tai naan-leivän kanssa.
Kikherneletut ja jauhelihakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Tee lettutaikina, Mittaa jauhot, suola ja vesi kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
-
Tee jauhelihatäyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi chilipalko. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti sekoitellen. Lisää korianteri, juustokumina, kurkuma ja paprika. Paista hetki sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää tomaattipyree ja kookoskerma. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Valmista raita. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi. Poista kurkusta siemenet. Kuutioi kurkku. Kuutioi tomaatti. Yhdistä ne jogurtin kanssa. Lisää mausteet. Nosta viileään siksi aikaa, kun paistat letut.
-
Kaada pannuun pieni tilkka öljyä sekä noin 1 dl lettutaikinaa. Kääntele pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Paista samoin loput letut.
-
Tarjoa letut jauhelihacurryn ja jogurttikastikkeen kanssa. Viimeistele korianterilla.
Vinkki: Saat letuista gluteenittomia valmistamalla ne kokonaan kikhernejauhoista.
Letut onnistuu hyvin ilman vehnäjauhoja ja sopii siten keliaakikoille ja vehnä- herkille. Siivilöi 200gr hienot kikhernejauhot kulhoon, lisää 440ml vettä sekoittaen hyvin puukauhalla, 2rkl oliiviöljyä ja 1tl suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna seistä 10min ennen paistamista.
Lisäys vielä edelliseen kommenttiini: kikhernejauhoista tehdyt letut sopii hyvin myös uuniletuiksi, täytteeksi esim. kylmäsavulohi-ricotta-seos. Lettuja voi käyttää myös Piadinan tavoin kylmänä, väliin vaikka ricottaa, laadukasta täyslihaleikettä ja salaattia/rucolaa.
Missä se garam masala on (paitsi otsikossa)?
Hyvä kysymys, se on tuo maustekimara, joka muodostuu juustokuminasta, inkivääristä, korianterista ja kurkumasta. Erillistä mausteseosta ei siis tässä tapauksessa tarvita. Täydennän ingressiä, etteivät muut mieti samaa.
Voihan sitä paistaa letut vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoista - siis jos haluaa syödä ruokaa joka maistuu pari viikkoa huoneenlämmössä muhineelta hernekeitolta. Joillain on kuitenkin vielä koronapandemiankin jälkeen makuaisti tallella.